ROPRES

Andrei Busuioc (AUR): PSD-PNL-UDMR, o alianță contra firii, o guvernare nelegitimă!

Președintele Iohannis l-a desemnat azi drept prim-ministru pe Nicolae Ciucă, bifând astfel o premieră rușinoasă: România devine singurul stat din UE care, deși are un regim democratic, va fi condusă de un militar, asemenea țărilor bananiere din Africa, Asia sau America de Sud.

Ce legitimitate are un astfel de premier și un astfel de guvern, de vreme ce partidele care îl conduc au venit la putere tocmai promițând că nu se vor alia niciodată? Atât prin Orban, cât și prin Cîțu, PNL mai că nu s-a jurat în fața alegătorilor că nu va face niciodată alianță cu PSD, pentru ca acum, iată, să facă. Prin Ciolacu, Firea, Grindeanu, Olguța Vasilescu, PSD le-a promis votanților săi că va lupta până la capăt împotriva „regimului Iohannis”. Și iată-i acum, frumos încolonați, așteptând ca Iohannis să-i pună, pe mulți dintre ei, miniștri. Când ați fost sinceri, domnilor din PNL și PSD, atunci sau acum? Ce legitimitate mai aveți voi în fața cetățenilor care v-au votat, de vreme ce v-ați încălcat toate promisiunile făcute?

De fapt, să spunem adevărul românilor: această alianță nu este formată din PNL, PSD și UDMR. Această alianță reprezintă ultima soluție, disperată, a întregului sistem securisto-uselist de a-l salva pe Iohannis de suspendare. Noi, cei de la AUR, îi amintim însă președintelui o veche vorbă românească, pe care, dacă s-ar fi plimbat mai puțin și ar fi citit mai mult, sigur ar fi știut-o: de ce ți-e frică, nu scapi!

S-ar putea să-ți placă și...