ANALIZĂ. După petrol și păduri, PNL și PSD au cedat austriecilor și gazul românesc din Marea Neagră

În anul 1989 românii au crezut că va fi mai bine, că va urma o schimbare importantă în bine. Nu a fost să fie așa. La conducerea țării au venit tot comuniștii, dar cei mai rău dintre ei, cei care erau puși pe devalizarea economiei naționale, oportuniștii.

Serviciile de informații ale României au fost destructurate și denigrate, în locul lor au fost puși oameni tot dinspre partidele politice, devenite între timp organizații de crimă organizată, escroci care foloseau resursele statului român în interes propriu.

Ca și după ocupația sovietică a României din 1945 în țară după 1989 au fost aduși la conducere cadre politice mediocre care aveau doar interese personale. Personaje care în viața reală nu se puteau integra în societate au fost aduse să conducă țara, sigur că termenul a conduce a fost dus în cazul de față în derizoriu.

La momentul de față PSD, PNL și UDMR întruchipează tot răul care s-a putut întâmpla României în ultimii 32 de ani. Toate partidele nocive care au condus Românie se regăsesc acum în aceste structuri politice incapabile să se reformeze și să furnizeze prin statul român servicii de calitate.

Acum 32 de ani a început destructurarea statului român.

Au dat petrolul românesc

România dispune de resurse importante însă ele sunt preluate aproape în totalitate de către străini. Aici vorbim despre o trădare națională deoarece aceste resurse doar se află în România, nu înseamnă că se și folosesc de către români. Noi am ajuns simpli locuitori ai unor pământuri, nu și beneficiarii acestor pământuri.

Partidele politice au cedat petrolul românesc către austrieci. S-a întâmplat acest lucru prin vânzarea către o firmă de apartament a Petromului către OMV. Compania austriacă nu a plătit nimic pentru acest lucru, în schimb a primit o avuție de talie mondială.

Vorbim de o industrie care se apropie de cifra de 15 miliarde de euro anual. Acești bani nu mai sunt acum la dispoziția românilor deși ei sunt cei care muncesc. A fost nevoie să vină austriecii să ne învețe cum să facturăm, de parcă noi nu am ști cum să facem acest lucru.

Au dat pădurile României

Companii austriece care la ele în țară nu mai aveau voie să lucreze deoarece distrugeau pădurile țării au ajuns în cele din urmă în România.

Au fost deschise fabrici gigantice care să prelucreze lemnul tăiat din pădurile țării.

Jumătate din cantitatea de lemn prelucrată figurează ca și importuri însă în realitate este vorba despre tăierile ilegale. Deoarece cifrele trebuie să bată în contabilitate se întocmesc acte în fals.

Fabricile austriece de prelucrare a lemnului reprezintă un adevărat cancer pentru țară.

Piața lemnului în România este de aproximativ 10 miliarde de euro. Cea mai mare cotă din această piață este deținută de 10% companii, toate cu acționariat străin.

A fost nevoie să vină austriecii să ne învețe cum să distrugem pădurile țării, cum să le tăiem și ei să ne factureze.

La aceste fabrici rămâne profitul, la români rămâne doar riscul penal și salariile de mizerie plătite.

Au cedat gazul românesc din Marea Neagră

România dispune de resurse importante, mari imperii s-au hrănit de aici de-alungul timpului de unde și interesul habsurgilor, țariștilor sau otomanilor de a se pune stăpâni peste noi.

România dispune de resurse importante de gaze atât terestre cât și în Marea Neagră.

Vorbim despre o piață anuală de aproximativ 10 miliarde de euro. Românii au suficient gaz cât să asigure piața internă atât către persoane fizice cât și către industrie, adică persoanele juridice.

România nu avea nevoie să deschidă exploatarea gazelor din Marea Neagră, însă Europa avea pentru a se putea asigura independența energetică față de Rusia.

Sigur că acest lucru ar fi însemnat ca România să extragă acest gaz și apoi să îl vând scump către Europa. Nu a fost să fie așa, partidele politice au comis un nou act de trădare națională.

O lege făcută de companiile din domeniu a fost împinsă în parlament de către PSD, PNL, UDMR și USR. Conform acestei legi companiile străine primeau numai drepturi, românii primeau din plin numai obligații. Nici o condiție, nici o penalizare nu exista pentru companiile străine dacă nu ar fi realizat proiectul.

România cedase gratuit dreptul de exploatare a zonei către Exxon, o companie americană. Aceasta a confirmat ceea ce noi știam, că există gaze în Marea Neagră. S-au plimbat puțin cu vaporul pe acolo și pentru această concluzie am fost nevoiți să plătim aproape 1 miliard de euro.

Sigur că a fost o nouă țeapă dată românilor, așa cum țeapă o reprezintă și achiziția de armament la prețuri supraevaluate, dar care niciodată nu ajunge în România.

Pentru că Exxon avea interesul să blocheze exploatarea gazului din Marea Neagră am fost șantajați să plătim 1 miliard de euro pentru ceea ce am cedat gratuit.

Acum cedăm iar gratuit către companiile austriece gazul din Marea Neagră, dar suntem siguri că exploatarea nu va începe în curând și vom fi obligați din nou să plătim despăgubiri.

Acum poate înțelegeți de ce România este o țară aparent bogată dar românii sunt săraci. Avem zeci de miliarde de euro care pleacă numai către Austria, principalul beneficiar al resurselor țării. România a fost ciopârțită și împărțită, românii nu mai au deloc drepturi, ei au numai obligații.