Analist din subordinea Ministerului de Externe al Ungariei: Iohannis nu este potrivit pentru secretarul general al NATO

Președintele României, Klaus Iohannis, nu este potrivit pentru secretarul general al NATO, a declarat pentru portalul Kronika Zsolt Pászkán, analist la Institutul de Afaceri Externe din Ungaria – un institut oficial aflat în subordinea Ministerului de Externe de la Budapesta.

Potrivit expertului ungar, anunţul lui Iohannis privind candidatura sa pentru funcţia poate face parte dintr-un joc de putere, prin care statele membre UE și NATO din est pot obţine un post de conducere.

El a spus că nu exclude ca Iohannis și Mark Rutte, să fie doar „iepuri” într-o cursă ce va fi câștigată de un al treilea candidat unanim acceptat de toate statele membre UE.

Reamintim că oficiali din SUA, Franța, Germania și Marea Britanie au anunțat în februarie că îl susțin pe Mark Rutte pentru a prelua șefia NATO, în timp ce guvernul Ungariei a respins candidatura actualului premier olandez.

”Klaus Iohannis nu are o singură calitate politică sau umană – legată de abilitățile intelectuale, etica muncii – care să-l îndreptățească să conducă o organizație care ia decizii reale. Era chiar inapt pentru președinția României”, a declarat analistul ungar.