ANAF trimite la Casa de Sănătate pe cei care figurează că nu mai sunt asigurați

​Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) anunță pe site-ul propriu că persoanele care au fost în șomaj tehnic și apar neasigurate la sistemul de sănătate trebuie să se adreseze Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS). De precizat, așa cum și HotNews.ro a scris, multe persoane, care au fost în șomaj tehnic, figurează că nu au cotizat la Casa de Sănătate, deși au avut contribuțiile plătite. Casa de Sănătate dădea de înțeles, într-un punct de vedere, ba că ar fi vina angajatorilor, că ar fi completat greșit Declarația 112, ba că își iau datele din ANAF. Ulterior, Ministerul Finanțelor a dat vina pe CNAS.

Pe site-ul ANAF a apărut un anunț în acest sens:

În situația în care ați beneficiat de șomaj tehnic ca măsură de limitare a efectelor negative cauzate de criza COVID-19 și ați constatat că nu mai figurați ca asigurat în sistemul național de sănătate, vă rugăm să vă adresați Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, autoritatea competentă în ceea ce privește aplicarea legislației din domeniul sănătății.

În ceea ce privește calitatea de asigurat în sistemul național de sănătate, aceasta este reglementată prin Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății,

 » Citește tot articolul pe www.hotnews.ro