ANAF aproape de a lua casa pierdută în Justiție de Iohannis și 260 de mii de euro, banii din chirii

Tribunalul Hunedoara a respins acțiunea civilă prin care Rodica Baștea, o prietenă de familie a președintelui României, a contestat un certificat de moștenitor din 2008 prin care Statul Român a fost declarat moștenitorul legal al unui imobil din Sibiu, din bulevardul Gheorghe Magheru 35, potrivit deciziei instanței din 21 aprilie 2022.

Potrivit ANAF, acest proces este ultimul obstacol pentru Statul român în încercarea de a-și trece în proprietate casa pierdută de Iohannis și de a recupera banii obținuți de acesta din chirie. Până la finalizarea litigiilor, acest lucru nu se poate întâmpla.

”Admite excepţia lipsei calităţii procesuale active a reclamantei Baştea Rodica şi respinge în consecinţă acţiunea civilă formulată de reclamanta Baştea Rodica, în contradictoriu cu pârâţii Statul român prin Ministerul Finanțelor Publice şi Municipiul Sibiu reprezentat de Primar ca fiind formulată de o persoană fără calitate procesuală activă”, a arătat Tribunalul Hunedoara.

ANAF vrea suplimentarea de către notar a certificatului de moștenitor din 2008 pentru a se constata ”calitatea de succesor al Statului Român și pentru cel de-al doilea imobil în litigiu, cel situat în Municipiul Sibiu, str. Nicolae Bălcescu, nr. 29, jud Sibiu”. Acest al doilea imobil, cu un spațiu comercial valoros la parter, este cel care a fost în proprietatea familiei Iohannis din 1999 până în 2016 și care i-a adus venituri din chirii de 260.000 de euro.