Ana Maria Gavrilă(AUR) către Iohannis și Orban: rata de absorție a fondurilor europene este cea mai mică

Ana Maria Gavrilă este consilier local Deva și candidat AUR la parlamentul României.

Ea arată acuzator spre partidele din parlament și susține că România este codașă la absorția fondurilor europene:

„Rata de absorbție a Fondurilor Europene este sub 39%, una din cele mai mici din Europa. În același timp, în ciuda potențialului agricol IMENS, România riscă să rămână în urmă iremediabil pe segemntul de producție și distribuție de legume.

În acest moment, subvenţiile la producție se opresc la 3000 euro/an. La un calcul simplu, câteva hectare de păstârnac depăşesc această sumă. Rezultatul este că o producţie mare nu primeşte subvenţie decât pentru câteva sortimente, precum roșiile, iar fermierii mici, care se încadrează în criteriul de 3000 euro, nu vor putea niciodată să livreze către hypermarketuri.

Și iar importăm din Turcia, Spania, Italia, etc.

Cum piețele sunt închise în acest moment și doar câțiva își mai vând marfa în frig, subvențiile pentru micul producător sunt mici, birocrația de atragere a Fondurilor este mare, #AUR va introduce asistența 𝐆𝐑𝐀𝐓𝐔𝐈𝐓𝐀̆ de luare a banilor Europeni pentru cooperative, segment care are un potențial enorm!

Pe 6 Decembrie vă îndemn să votați AUR, un partid patriotic, care are ca piloni 𝐟𝐚𝐦𝐢𝐥𝐢𝐚, 𝐜𝐫𝐞𝐝𝐢𝐧𝐭̦𝐚, 𝐥𝐢𝐛𝐞𝐫𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚, 𝐧𝐚𝐭̦𝐢𝐮𝐧𝐞𝐚 și luptă alături de George Simion pentru a reda României splendoarea de altă dată.

Suntem singurul partid care are un proiect de țară, cel al lui Călin Georgescu – Apă, Hrană, Energie, care vizează evoluția României nu doar pe termen scurt, ci și pe termen mediu și lung.”