Amenzi diferite la Sfântu Gheorghe: Protestatarii au fost sanctionați pentru că au folosit „în mod abuziv mijloacele de avertizare sonoră”

Șase persoane care au participat joi seară la un miting antirestricţii în municipiul Sfântu Gheorghe au fost amendate de polițiști pentru că au folosit: „în mod abuziv mijloacele de avertizare sonoră”.

Având în vedere faptul că ieri, 01.04.2021, s-a desfăşurat o acţiune de protest la care au participat un număr de aproximativ 30 de autoturisme, care s-au deplasat şi au claxonat pe străzile din municipiul Sfântu Gheorghe, ne-am sesizat, am monitorizat şi gestionat în dinamică acţiunea. Pe timpul desfăşurării acestei manifestaţii, forţele de ordine au adus la cunoştinţa participanţilor prevederile legale în vigoare, precum şi consecinţele legale ale nerespectării lor. Până la acest moment, au fost aplicate 6 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 2.900 de lei pentru folosirea în mod abuziv a mijloacelor de avertizare sonoră. În continuare, se efectuează verificări pentru identificarea persoanelor şi dispunerea măsurilor legale care se impun”, se arată într-un comunicat de Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Covasna.

Reprezentanţii IJP Covasna au menţionat că forţele de ordine sunt pregătite să intervină la sfârşitul acestei săptămâni atât pentru a menţine ordinea publică şi a acorda sprijin cetăţenilor în cazul unor situaţii de urgenţă, cât şi pentru a preveni activităţile şi comportamentele care favorizează răspândirea virusului SARS-CoV-2.