Alisa Coman (AUR), candidat la funcția de primar al comunei Oncești (Bacău): „Voi face tot posibilul ca toți cetățenii comunei Oncești să fie în siguranță”

Alisa Coman are o vastă experiență în domeniul Juridic, Comunicare și Diplomație. Alisa candidează la funcția de primar al comunei Oncești, locul în care s-a născut, a copilărit și s-a format ca om. „Împreună putem face schimbarea pe care ne-o dorim cu toții” crede Alisa Coman.

Cine este Alisa Coman

Alisa Coman este un bun profesionist, o mamă și un om de excepție.

„Numele meu este Alisa Coman și candidez la funcția de primar al comunei Oncești, din partea partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR).

Sunt căsătorită, am o fetiță și provin dintr-o familie modestă, dintr-o familie de oameni extrem de muncitori și cu credință față de Dumnezeu. Am crescut și am copilărit în comuna Oncești, mai exact în Oncestii Vechi, acolo unde m-am format ca om și am învățat lecții neprețuite, așa cum sunt prioritizarea valorilor umanității și corectitudinii, depășirea limitelor proprii și conectarea la realitățile oamenilor”, se descrie, într-un mod modest, candidata AUR.

Experiența profesională


Am absolvit Facultatea de Drept, urmând cursurile în România și Belgia, unde am dobândit cunoștințe în Drept european, Drept penal, Drept civil și Criminologie. În timpul studiilor, am inițiat și fondat o Asociație de Pregătire Juridică pentru studenți, unde am fost vicepreședinte pe toată durata studiilor.


După obținerea diplomei de licență în Drept, mi-am continuat studiile în relații publice, absolvind cursul acreditat de Ministerul Educației, Intact Media Academy, din cadrul trustului de televiziune Antena TV Group și timp de peste 5 ani am lucrat ca reporter TV pentru jurnalul de știri “Observator” și emisiunile de divertisment “Neatza cu Răzvan și Dani” și “Prietenii de la 11”, acolo unde am avut privilegiul de a colabora cu entități din toate categoriile sociale, oficiali guvernamentali, personalități publice, astfel devenind expert în comunicare și relații publice.


În 2021 am schimbat domeniul de activitate și am lucrat ca funcționar consular la Consulatul României din Budapesta, din cadrul Ambasadei României din Ungaria, unde am fost responsabilă de întreaga activitate notarială a consulatului, oferind suport la cel mai înalt nivel, implicându-mă activ în întocmirea dosarelor de acordare a cetățeniei române, luând parte la evenimente diplomatice și multe alte activități specifice Secție Consulare.

Am urmat un curs de Diplomație și Protocol la Institutul European din România și în iulie 2023 am terminat studiile de masterat, obținând diploma de master în Comunicare și Relații Publice.


Tot în 2023 am obținut și titlul de Inspector în Resurse Umane și am înființat, împreună cu o mână de prieteni, Asociația nonguvernamentală “POT FI EROU”. Asociație ce acordă sprijin umanitar tuturor persoanelor aflate în nevoie și în cadrul căreia mă ocup de tot ceea ce înseamnă coordonarea comunicării mass-media.

Alisa Coman: Vreau ca niciun cetățean să nu mai fie nevoit să facă naveta zeci de kilometri ori să plece din țară

Alisa Coman promite că va face tot ce-i stă în putință pentru a schimba în bine viața locuitorilor din Oncești.

„Prin transparență, responsabilitate și implicare activă, îmi propun să construiesc, împreună cu comunitatea, un viitor mai bun pentru toți locuitorii comunei Oncești, astfel încât niciun cetățean să nu mai fie nevoit să facă naveta zeci de kilometri ori să plece din țară.


Sunt pregătită să contribui la bunăstarea locuitorilor și să aduc un suflu nou în administrația locală, să implementez proiecte care să promoveze educația și cultura, să sprijin agricultura și mediul înconjurător, să asigur accesul la servicii de sănătate și infrastructură de calitate”, transmite candidata AUR.


Alisa Coman: M-am întors acasă, să pot da înapoi tot ce am învățat

Alisa Coman dorește să atragă cât mai multe fonduri și investiții pentru devoltarea comunei Oncești.

„Voi face tot posibilul ca cetățenii comunei Oncești să fie în siguranță, să aibă spații de recreație și timp liber, să aibă locuri de muncă, prin atragerea investitorilor din toate domeniile de activitate, iar copiii comunei Oncești să beneficieze de învățământ performant, prin modernizarea și digitalizarea școlilor și grădinițelor, organizarea taberelor educaționale pentru copii, construirea locurilor de joacă în curtea grădinițelor și școlilor și implementarea cursurilor de formare profesională pentru tineri și adulți.
Voi accesa fonduri europene încă din primul an de mandat, pentru dezvoltarea corectă a comunei Oncești și mă voi asigura că toți cetățenii se vor bucura de infrastructură rutieră și infrastructura de apă și canalizare, până la finalizarea mandatului meu de primar.


M-am întors acasă, să pot da înapoi tot ce am învățat și am nevoie de sprijinul întregii comunități pentru a reuși”, concluzionează Alisa Coman.