Alexandru Vîlvoi: suntem împinși de istorie să facem străzi, trotuare… nu este normal

Alexandru Vîlvoi, președintele asociației România Fără Gropi, critică modul în care statul român abordează problema infrastructurii din România. El consideră că politicienii români sunt nepăsători și mai fac câte ceva în momentul în care sunt atrași de mânecă de către români:

“Noi avem probleme în infrastructură care țin de secolul XIX. Nu avem străzi, trotuare, marcaje rutiere, ce să vorbim noi de o infrastructură modernă cu senzori.

România Fără Gropi dorește să ajute șoferii din România. Inițial a fost doar o companie, o pagină de facebook.

Autoritățile nu își înțeleg rolul: să repare și să construiască. Dacă noi nu îi tragem de mânecă ei își continuă nepăsarea.

Asociația se bazează pe implicarea românilor, a șoferilor, a pietonilor. Oricine poate sesiza o problemă prin intermediul site-ului romanisfaragropi.ro.

Am întrebat dacă noroiul de pe stradă face parte din patrimoniul primăriei. Avem noroi pe străzi, lipsa trotuarelor, lipsă străzi asfaltate. Autoritățile trebuiau să rezolve aceste probleme în cei 30 de ani care au trecut. Doar s-a mai făcut câte ceva, istoria te împinge. Noi suntem la coada istoriei, suntem împinși de ea, nu merge la pas cu ea.

Suntem conduși de oameni mici, fără viziuni, fără filtre corecte de selecție. Acești oameni ar fi făcut Maradona la Obor și ar fi întors portofele la Delfinul” a declarat Alexandru Vîlvoi.