Alexandru Săraru – despre ursul Arthur: „Poate Klaus Iohannis întâlnește un urs în vacanța lui la schi”

Analistul politic Alexandru Săraru a vorbit într-un interviu despre cazul ursului ucis în România de un prinț din Austria.

Dacă ne gândim prin absurd, că acest urs trebuia ucis, de ce trebuie să vină un străin să ne facă treaba? Este clar că la mijloc sunt interese mari, iar tăcerea președintelui Klaus Iohannis nu face decât să adâncească mai mult suspiciunea acestuia pentru oamenii din Austria.

Autoritățile s-au sesizat și au demarat o anchetă în acest caz, dar sunt șanse mici să găsească un vinovat pentru această crimă, singurii vinovați sunt politicienii ascunși în spatele statului român.

“Pentru mine, vânătoarea este o crimă, indiferent sub ce formă este aceasta. Nu înțeleg ce bucurie poti avea atunci când împuști un animal. Iohannis are niște încrengături dubioase cu oamenii și prinți din Austria și să nu ne mire astfel de fapte. Vânătoarea de urși este interzisă de patru ani în România și este interesant modul în care s-a dat această aprobare de ucidere. Mă surprinde tăcerea domnului Iohannis despre acest caz, iar faptul că nu a declarat nimic ne lasă impresia că protejarea intereselor străine este mai importantă decât România.”