Alexandru Săraru despre școala online: Există elevi care nu își cunosc personal colegii, mai ales cei din clasa a 9-a

Florin și Cătălina, doi elevi din Cluj, au fost invitați la emisiunea Știrea Zilei cu Doina Grosu din 19 Martie pentru a discuta despre problemele pe care le întâmpină la școala în regim online, iar toate aceste probleme s-au dezbatut alături de Alexandru Săraru, profesor și analist politic.

Urmăriți emisiunea integral pe Facebook accesând link-ul următor: https://fb.watch/4-uCpv79gz/

Întrebați ce părere au elevii despre școala online și ce dificultăți au întâmpinat, Florin și Cătălina răspund:

“Școala online este un lucru destul de bun în perioada asta, dar nu se compară cu mersul normal la școală susține Florin, elev în clasa a 9-a. Îmi este dor de interacțiunea cu colegii, de sport, și tot ce înseamnă școala clasică, dar este un sacrificiu destul de mic pe lângă beneficii în perioada de pandemie. Această școală online nu poate înlocui definitiv școala clasică afirmă Cătălina, elevă în clasa a 6-a.”

Domnul Alexandru Săraru, fiind și profesor, vorbește despre experiența auzită de la elevi privind această școală online.

“Există copii care nu și-au văzut colegii, mai ales cei din clasa a 9-a, din cauza pandemiei nu au reușit să se cunoască personal, în clasă. Sistemul hibrid nu a rezolvat această situație. Florin susține acest lucru, de faptul că elevii dintr-o clasă nu s-au cunoscut până acum din cauza școlii online și afirmă că nu este un lucru bun. Cătălina vorbește despre cum decurgeau orele online de la începutul pandemiei. În primele două luni, profesorul încărca niște materiale pe o platformă unde elevul putea intra și descărca, acele materiale trebuiau rezolvate și trimise prin poze înapoi profesorului. Nu exista interacțiune cu profesorul nici măcar online, iar orele nu se țineau.“

Întrebat de cazul de la Pitești, unde un bărbat a fost trântit la pământ de doi polițiști furioși, bărbatul decedând la scurt timp, domnul Alexandru Săraru răspunde:

“Este clar că acest om a fost bruscat, până și autopsia a arătat faptul că a fost bruscat. Avem de-a face cu un cerc vicios. Totul pleacă de la un personal slab pregătit. Știm foarte bine că au scăzut standardele de admitere în poliție, jandarmerie și armată. Ne plângem, dar nu facem nimic să creștem și să aducem acești oameni capabili în instituțiile statului. Autopsia a evidențiat clar că este vorba despre o asfixiere mecanică. Este un caz la fel de grav ca cel din America. Din punctul meu de vedere, trebuie schimbată încadrarea acelui polițist în omor calificat.”

Analistul politic vorbește despre cei 120 de foști parlamentari care au dat în judecată secretariatele Camerei Deputaților și Senatului cerând ca acestea să fie obligate să le dea pensiile speciale de pe luna în care veniturile respective au fost desființate.

“Trebuie să vedem în primul rând partidele și în ce partide sunt cei care doresc acești bani. Este incredibil, PSD și PNL votează desființarea pensilor speciale și tot ai lor reclamă și se împotrivesc. Este clar că a fost doar un vot politic și sunt șanse mari să câștige acesti foști politicieni. Într-un fel, ei au dreptate, este un drept câștigat prin lege sau prin ordonanță făcută de ei, dar de ce nu au fost revoltați când oamenii din mine nu primeau salariile, de ce nu au fost revoltați când se spunea că nu există bani pentru domeniul HoReCa și de ce sunt revoltați doar când li se taie lor cașcavalul.”

Articolul original il puteti citi aici