Alexandru Săraru – analist politic: „Restricțiile sunt o formă de tortură psihică”

Analistul politic Alexandru Săraru a fost invitat la emisiunea Focus cu Olivia Bulboacă din 31 Martie pentu a discuta despre riscurile Educației Românești de a intra în colaps.

„Eu văd ce se întâmplă cu sistemul educațional din România, școala online pe care am fost forțați să o adoptăm din cauza pandemiei nu este școală. Acești guvernanți nu au fost pregătiți pentru pandemie, nimeni nu se aștepta la această pandemie, numai că, au luat decizii din ce în ce mai rele. Statul a investit în tablete și telefoane inteligente, dar cum îi ajută pe acei copii care nu au internet din satele îndepărtate. Eu sunt convins că nu se dorește să se investească în sistemul educațional pentru că alt motiv nu pot să îmi explic. Consider că statul român putea face mai mult pentru educația României.” declară domnul Alexandru Săraru.

„Toate școlile sunt închise indiferent de rata de incidență din acea localitate. Trebuia făcută o analiză pe fiecare localitate și să rămână deschise școlile fără niciun caz. Cifrele dovedesc faptul că sistemul educațional este pe ultimul loc la capitolul incidenței de infectări. Să stai închis în casă este o formă de tortură psihică pentru copii și pentru părinți în același timp.” susține analistul politic.

Întrebat dacă pașaportul de vaccinare maschează obligativitatea și dacă statul român garantează siguranța poporului după vaccinare , domnul Alexandru Săraru răspunde: „Statul a spus că vaccinarea nu este obligatorie, dar cum se face că nu ai voie să iesi din tara sau să călătorești fără acest pașaport de vaccinare. Este clar o formă mascată a acestei obligativități. Suntem manipulați în fiecare zi de acest guvern. Sistemul condus de actuala clasă politica trebuie retezat de la bază, pentru că degeaba schimbi un personaj din conducere, dacă toti oamenii din sistem sunt șantajabili. Sistemul nu poate fi reparat cu aceeași oameni, fundația unui stat solid trebuie să aibă la bază câteva criterii bine stabilite. Un român adevărat ar fi pus interesele României pe primul loc în orice situație, și nu interesele de partid politic sau ale corporațiilor străine.”