Alexandru Săraru, analist politic: În sănatate este cea mai mare corupție dintre toate domeniile din România

Analistul politic Alexandru Săraru este invitatul emisiunii Știrea Zilei din fiecare zi de luni, emisiune prezentată de Doina Grosu.

În emisiunea din data de 1 februarie , acesta a vorbit despre situația dezastruasă din sitemul de sănatate al României. Acesta a declarat:

„România este pe ultimul loc din Europa în ceea ce priveste calitatea serviciilor medicale. Noi alocăm doar 5% din PIB pentru sănatate, ceea ce este grav. Deasemenea un alt lucru foarte grav este că după revoluție, în ultimii 30 ani, nu s-a construit nici un spital de stat”.

Acesta susține că politicenii nostri au aceeași placă de ani de zile cum că nu există bani în spitale, desi instituțiile Europene au alocat 170 de miloane de dolari pentru a fi investiți în construirea de noi spitale:„Unde sunt acești bani?”, intreabă revoltat analistul.

Alexandru Săraru punctează un alt aspect ingrijorător, anume că: „În spitalele din România intri bolnav și ieși și ma bolnav. Avem cel mai mare numar de infecții intraspitalicești. În sănatate este cea mai mare corupție din toate domeniile, sunt cei mai mulți bani în joc, sunt cele mai multe interese și este cea mai mare corupție”, a mai adaugat analistul politic.

Sursă text / foto: 60m.ro