Actualitate

După ce a fost demis, Alexandru Nazare îl atacă pe Florin Cîțu: “Nu m-ați auzit să vorbesc de duduiala economiei”

Distribuiți acest articol!

După ce ministrul Finanțelor a fost demis de premierul Florin Cîțu fără argumente solide, a venit rândul lui Nazare să atace. Lupta pentru șefila PNL a ajuns în Guvernul României, acolo unde ministerele sunt promise oamenilor politici pentru un simplu vot.

„Au fost foarte multe acte normative la care ministerul de Finanţe a avut observaţii. Am avizat negativ, am restituit acte normative”.

Datoria publică a României este de 49,9% din PIB. Nu ştiu dacă aţi auzit de vreo declaraţie a mea în care vorbeam de duduiala economiei. Cred că trebuie să fim prudenţi şi echilibraţi. Eu sunt foarte atent când vorbesc de prognoze”.

„Noi la ministerul de Finanţe nu am fost implicaţi în negocierea PNRR. Am solicitat să fim implicaţi. Ştiu că ministrul Ghinea a solicitat o nouă prelungire. Solicitarea lui Ghinea de amânare pe PNRR a fost trimisă acum 1 lună. Sunt convins că ministrul Ghinea poate să explice motivul. A fost o discuţie fugitivă în Guvern pe tema asta. Premierul Cîţu ştie de solicitarea lui Ghinea”.

„Dacă eşti şi preşedinte PNL şi premier poate exista o coerenţă mai mare. Dacă premierul nu este şi preşedintele PNL, preşedintele ar trebui să lucreze cu premierul. Rolul nostru nu este să analizăm viteze. Este datoria noastră să facem să meargă coaliţia”.


Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...