Politică

Alexandru Muraru (PNL): Nu am convingerea că tot scandalul de la Iaşi nu a fost provocat chiar de cei de la AUR

Alexandru Muraru (PNL): Nu am convingerea că tot scandalul de la Iaşi nu a fost provocat chiar de cei de la AUR
Distribuiți acest articol!

George Simion, udat cu cerneală

Deputatul PNL Alexandru Muraru lansează ipoteza potrivit căreia scandalul de la Iaşi, unde George Simion a fost stropit cu cerneală în timpul unei întâlniri cu simpatizanţii, ar fi fost provocat chiar de cei de la AUR. 

“Nu am convingerea că tot scandalul de la Iași nu a fost provocat chiar de extremiștii neo-legionari de la AUR.

Sunt metode folosite și în perioada interbelică și în Germania anilor 30 și în alte locuri. Dacă autoritățile au fost prudente, provocatorii de la AUR au căutat să creeze conflicte și violențe în toate aceste zile din preajma lui 24 ianuarie. Orice sărbătoare este murdărită de aceștia.

Chiar și în ipoteza unui conflict spontan, se subînțelege că AUR culege ce a semănat. Violența naște violență.

Cu mult derizoriu, un cvasi-partid se chinuie din răsputeri să ultragieze orice simbol național, să-l parodieze, să-l coboare în ridicol.

N-am văzut adepți. N-am văzut politică. N-am văzut niciun fel de patriotism. Am văzut mereu violență, atitudini ridicole, extremism, xenofobie, lozinci mincinoase”, a scris Alexandru Muraru pe Facebook. 

George Simion, stropit cu cerneală la Iaşi 

Mai mulți membri AUR s-au reunit la Iași pentru o horă, eveniment tradițional în anii trecuți pe data de 24 ianuarie. Primăria Iași a anulat, însă, în acest an, toate evenimentele publice din cauza pandemiei. George Simion, copreședinte AUR, a declarat, luni dimineață, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că AUR organizează evenimentul, indiferent de situația pandemică.

„Vrem să facem nici mai mult nici mai puțin decât o horă. Și știm că, în orașul primarului al cărui nume nu vreau să îl pronunț, este interzis. Nu este manifestație AUR, nu vom avea steaguri de partid, invităm pe toți românii în fața Palatului Culturii pentru că este o zi națională”,

 » Aflați mai multe informații aici.


Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...