ROPRES

ALERTĂ în Anglia: sunt scurgeri imense de petrol la una dintre cele mai mari instalații din Europa

Distribuiți acest articol!

Un incident major petrecut în sudul Angliei a dat alerta în birourile din Downing Street. O cantitate imensă de petrol s-a scurs din instalația Wytch Farm, care operează unul dintre cele mai mari câmpuri petroliere europene.

Autoritățile din Anglia au luat imediat măsuri după ce o însemnată de petrol s-a curs din această conductă atât pe uscat, cât și în mare.

Populația, avertizată


Incidentul s-a produs în Dorset. Scurgerea provine de la instalația Wytch Farm, din Purbecks, unde se află unul dintre cele mai mari câmpuri petroliere din Europa, informează Sky News.

Chiar dacă au confirmat incidentul, reprezentanții companiei susțin că este vorba despre „o scurgere limitată de petrol” la unul dintre puțurile sale, iar „echipa de intervenție deja a oprit scurgerea”. O anchetă a fost lansată. Autoritățile, împreună cu firma responsabilă promit să ia măsuri pentru refacerea mediului.

Până atunci, Agenția de securitate sanitară le-a recomandat localnicilor să nu înoate în portul Poole sau în apele din apropiere. „Orice persoană care a intrat în contact cu scurgerea trebuie să se spele imediat cu apă și săpun. Dacă ochii au intrat în contact cu deversarea, aceștia trebuie clătiți cu apă”, scrie în recomandarea autorităților.

Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...