AlegeriLocale2020/ Iaşi: Liberalul Costel Alexe acuză USR de atacuri concentrate cu PSD..

Ministrul Mediului, Costel Alexe, candidatul PNL la Consiliul Judeţean Iaşi, critică, într-un comunicat transmis luni, faptul că reprezentanţii filialei ieşene a USR au refuzat să facă o alianţă împotriva PSD, dar şi că în ultima perioadă s-au dedat la atacuri concentrate împreună cu social-democraţii la adresa PNL.

„PSD este o relicvă a trecutului şi pe măsură ce îi fuge vizibil pământul de sub picioare, devine un partid cu apucături tot mai radicale, mai peremiste. Pe acest fundal, nenumăraţi lideri de opinie, jurnalişti sau activişti civici au afirmat că este nevoie de unirea forţelor politice ale PNL şi USR pentru a deposeda de tot PSD de putere. O colaborare corectă USR cu PNL reprezintă pentru foarte multă lume o astfel de variantă politică şi care ar trimite PSD în derizoriu probabil pentru totdeauna. Da, PNL îşi doreşte să scape de toate relicvele radioactive ale PSD. Este motivul pentru care suntem deschişi la colaborare, mereu am fost. Inclusiv în momentul în care am preluat guvernarea ne-am întors privirile spre USR pentru a colabora. Probabil şi din cauza proximităţii alegerilor prezidenţiale, colegii de la USR au dorit să urmeze o cale proprie”, spune în comunicatul de presă ministrul Mediului Costel Alexe, candidatul PNL la preşedinţia Consiliului Judeţean Iaşi.

Alexe, care este şi preşedintele PNL Iaşi, susţine că a purtat negocieri cu USR încă din 2019. însă acestea au eşuat.

„Deschiderea noastră nu a rămas doar la stadiul din toamna anului 2019, noi am lăsat deschise căile de negociere cu USR în permanenţă. Dacă s-au iscat tensiuni, acestea au fost punctuale şi trecătoare, iar PNL le-a considerat aspecte fireşti ale politicii. (…) Care este situaţia, mai exact? În primul rând, singura temă a USR la Iaşi este să atace PNL. Oraş care va atinge în curând cifra de 500.000 de locuitori şi judeţ care va ajunge repede la 1 milion de locuitori, dominat de decenii de PSD, şi totuşi singura ţintă a USR este PNL. Nici măcar nu mai este o luptă electorală, este o obsesie la care noi, cei din PNL, nu răspundem. În al doilea rând, la Iaşi PSD este pe cale să devină istorie după ce l-au susţinut pe Liviu Dragnea până în pânzele albe, după ce au dominat politic judeţul vreme de 28 de ani şi, peste toate, după ce au făcut praf orice era bun şi nu au fost în stare să ducă la capăt niciun alt proiect. În al treilea rând, şi poate cea mai neaşteptată situaţie pentru cei mai mulţi, USR şi PSD nu se atacă deloc. Ambele sunt concentrate cu atacuri asupra PNL, cu lovituri murdare şi minciuni jenante la adresa mea. (…) Nicăieri în ţară nu mai este aşa, o astfel de alianţă informală între PSD şi USR cu scopul de a lovi în candidaţii PNL la primărie şi la consiliul judeţean”, spune Costel Alexe.

Candidatul PNL la preşedinţia CJ Iaşi critică totodată faptul că USR a abandonat competiţia internă „şi au impus un fost liberal drept candidat la funcţia de preşedinte pentru Consiliul Judeţean”.

„Explicaţia acestei anomalii este simplă: la Iaşi, USR a renunţat la principiile pe care le-a promovat – oameni noi, fără penali, altfel de politică, a abandonat toată competiţia internă în care s-au implicat tineri entuziaşti şi au impus un fost liberal drept candidat la funcţia de preşedinte pentru Consiliul Judeţean. Se ştie că trădătorii sunt orbiţi şi mânaţi doar de răzbunare şi nu au scrupule să mintă, să manipuleze, să insinueze. Dar iată că aceasta este calea pe care a ales la Iaşi USR să meargă, să ignore aproape complet PSD şi să atace constant PNL, iar mijloacele de atac să fie mai curând specifice manelelor decât politicii. USR a ales să uite că există viaţă şi după alegeri”, spune Alexe.

În opinia acestuia, cei doi candidaţi USR la Primăria Iaşi şi Consiliul Judeţean Iaşi sunt lipsiţi de viziune şi perspective politice.

„Lipsa de strategie şi de perspectivă politică a liderilor USR la Iaşi afectează grav perspectivele membrilor USR care vor să facă politică de performanţă. Cei doi candidaţi aventurieri vor pierde – nu se îndoieşte nimeni – şi vor reveni în parlament, iar la alegerile generale se vor regăsi iarăşi pe primele locuri de parlamentari. Care este ‘planul B’ al USR la Iaşi dacă acum, în campanie, şi-a unit forţele cu PSD împotriva PNL? Vor menţine alianţa şi după alegeri, vor sta în băncile opoziţiei alături de PSD? Sau vor răspunde deschiderii pe care PNL încă o oferă, o deschidere de colaborare care să trimită PSD în ‘divizia C’ a politicii? (…) După alegeri avem nevoie de colaborare, dar – mă întreb – va putea exista colaborare cu cineva care rupe toate podurile şi taie toate căile de comunicaţie şi de negociere?”, mai afirmă ministrul Costel Alexe, în încheierea comunicatului menţionat. AGERPRES / (AS – autor: Daniela Malache, editor: Marius Frăţilă, editor online: Simona Aruştei)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – [email protected].

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.