AlegeriLocale2020/ Candidaţii susţinuţi de USR PLUS şi PNL la sectoarele 2, 3 şi 4 şi-au..

Candidaţii susţinuţi de PNL şi USR PLUS la primăriile sectoarelor 2, 3 şi 4 ale Capitalei, respectiv Radu Mihaiu, Adrian Moraru şi Simona Spătaru, precum şi candidaţii la consiliile locale şi-au depus duminică dosarele de candidatură la Birourile electorale de circumscripţie.

Radu Mihaiu, candidat la funcţia de primar al Sectorului 2, s-a angajat să elibereze administraţia locală de „pesedism”.

„Vom elibera Primăria Sectorului 2 de pesedism şi vom aduce prosperitate, curăţenie şi un trai modern şi decent în Sectorul 2”, a declarat acesta.

În context, copreşedintele USR PLUS, Dan Barna, a precizat că Radu Mihaiu va fi un primar european şi modern.

„Îl am alături de mine pe candidatul Radu Mihaiu. Este ceea ce ar trebui şi va fi cu siguranţă un primar european şi un primar modern, un primar de anul 2020 pentru Sectorul 2. Vedeţi două echipe grozave – USR PLUS şi PNL -, care şi-au dat mâna pentru Bucureşti, tocmai ca pesedismul şi tot ceea ce a însemnat PSD pentru acest oraş să devină cu adevărat istorie”, a afirmat Barna.

Nicuşor Dan, candidat susţinut de PNL şi USR PLUS pentru funcţia de primar al Bucureştiului, a spus că începe o campanie electorală între Dreapta unită şi PSD, „o administraţie PSD care dus oraşul în faliment pe toate segmentele”.

„Ce a reuşit administraţia PSD a Sectorului 2? A reuşit să planteze panseluţe iarna şi nu a reuşit să cheltuiască bugetul anual, adică a avut bani şi nu a fost în stare să îi cheltuiască”, a susţinut Nicuşor Dan.

La Sectorul 3, candidatul Adrian Moraru a declarat că îşi propune să deblocheze primăria de PSD.

„Să reuşim să deblocăm cu totul această primărie, care altfel ar putea să fie blocată cu un primar din partea PSD, sau a oricărei alianţe. Nu uitaţi că vorbim până la urmă de aceeaşi echipă – de naşa Gabriela Firea şi de finul Robert Negoiţă sau de domnul Bădulescu. Vorbim de acelaşi lucru”, a spus Moraru.

Violeta Alexandru, preşedintele PNL Bucureşti, a arătat că Adrian Moraru va ţine cont de interesele locuitorilor sectorului şi va da socoteală pentru fiecare leu pe care îl va cheltui.

„Diferenţa în a-ţi folosi instituţiile publice – poliţie locală, alte instituţii pe care le ai în subordine – şi cea pe care o va face Adrian Moraru şi anume va ţine cont de ceea ce oamenii îi spun, va ţine cont de interesele locuitorilor din Sectorul 3. Unul dintre obiectivele pe care îl are este să nu cheltuie un leu fără să spună despre ce este vorba. (…) Actualul primar PSD a moştenit un sector pus la punct de cel care înaintea lui a început proiectele de investiţii. Ce a făcut a fost să se orienteze exclusiv către obiective de imagine, către borduri peste borduri, parcuri, panseluţe, chestiuni asupra cărora vom face lumină. Suntem două alianţe, două partide puternice la acest moment şi suntem de încredere”, a punctat Violeta Alexandru.

La Sectorul 4, Simona Spătaru a subliniat că primăria trebuie recâştigată pentru oameni, iar despre actualul edil a susţinut că este o „marionetă condusă de grupuri de interese”.

„Ştim foarte bine că actualul primar are aceleaşi obiceiuri – obiceiurile PSD. El este nu un primar, este o marionetă condusă de grupurile de interese şi acestea nu clădesc pentru noi, pentru viitorul nostru, ci au grijă doar de buzunarele lor. Sunt de profesie avocat şi voi aplica legea. Voi conduce curat”, a declarat Simona Spătaru.

În context, liderul liberalilor bucureşteni, Violeta Alexandru, a afirmat că, dacă ar locui în acest sector, ar fi „profund îngrijorată” de investiţiile pe care le-a făcut actualul primar.

„Fiecare investiţie îmi ridică semne de întrebare. Avocatul Simona Spătaru este un om corect, care va face lumină în toate aceste cheltuieli dubioase ale administraţiei PSD în Bucureşti”, a subliniat Violeta Alexandru. AGERPRES/(A – autor: Sorinel Peneş, editor: Andreea Rotaru)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – [email protected].

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.