Actualitate ROPRES

ALEGERI SUA. Trupele americane se pregătesc ca de invazie: Garda Națională patrulează cu blindate în Philadelphia și Chicago. Magazinele din Washington și NYC se baricadează de teama războiului urban al gherilelor Soros – BLM

ALEGERI SUA. Trupele americane se pregătesc ca de invazie: Garda Națională patrulează cu blindate în Philadelphia și Chicago. Magazinele din Washington și NYC se baricadează de teama războiului urban al gherilelor Soros – BLM
Distribuiți acest articol!

Potrivit unui sondaj realizat de Yahoo News, 77% dintre respondenți se tem că după încheierea alegerilor din SUA,  vor izbucni violențe fără precedent. Mai multe magazine din Philadelphia, capitala statului Pennsylvania, s-au baricadat, iar Garda Națională patrulează pe străzi. 

Trupele Gărzii Naționale au ajuns încă de luni seara în Philadelphia, în camioane blindate. Temerile privind izbucnirea unor violențe sunt aici cu atât mai mari cu cât vin după săptămâni de revolte violente în Philadelphia, după împușcarea de către poliție a unui afro-american, Walter Wallace Jr, potrivit Daily Mail.

Guvernatorul din Illinois J. B. Pritzker a cerut trupelor Gărzii Naționale să meargă la Chicago în așteptarea revoltelor și a jafurilor.

Pennsylvania este un stat-swing în alegeri, iar Curtea Supremă de Justiție a confirmat săptămâna trecută decizia de a permite numărarea voturilor în acest stat timp de trei zile după alegeri.Trump a câștigat Pennsylvania în 2016 cu mai puțin de 1% din voturi acolo.

În New York, magazinele au început să se închdiă încă din weekend, în așteptarea revoltelor. În ciuda faptului că NYPD planificat masarea de forțe suplimentare, primarul Bill de Blasio insistă că oamenii nu trebuie să se panicheze. În vară, proprietarii unor magazine au fost jefuiți de manifestanții care le-au distrus magazinele. Mulți spun acum că nu sunt dispuși să-și asume din nou acest risc.

Peste 15 state au activat trupele Gărzii Naționale, în Texas și Massachusetts peste 1.000 de oameni fiind aduși pentru a face față revoltelor.

Nigel Farage, liderul formațiunii Brexit, care, așa cum anunța recent, își va schimba numele și se va reforma intr un partid anti-lockdown, care se va numi „Reform UK” , a postat un video cu America în ziua votului. Mai exact, cu Washington DC.  Prezentăm mai jos transcrierea mesajului său, preluată de la Prodocens Media.

“Iată ce se petrece în Washington  D.C. Vitrinele sunt baricadate. Puținele magazine care nu s-au baricadat o vor face până la finalul zilei. Așa e în tot orașul. Este pregătirea pentru violențele care vor izbucni în urma rezultatului alegerilor, chiar dacă nu va fi imediat concludent. 

E 8 dimineața și câțiva protestatari au început să se adune. Mai târziu n-aș îndrăzni să apar pe aici. Să fim foarte sinceri. De ce se baricadează orașul? De ce se tem? Se tem de susținătorii lui Trump sau de unele dintre grupurile un pic exagerate din America? Nu. Se tem de ce se va întâmpla dacă Trump câștigă. Astfel de grupuri ne arată că vor avea loc violențe pe scară largă, jafuri și revolte. Vreau să spun două lucruri foarte importante.

Dacă mișcarea Black Lives Matter avea într-adevăr de-a face cu egalitatea rasială, nimeni n-ar fi avut nicio problemă cu ei. Să ne gândim la mișcarea pentru drepturile civile și la Martin Luther King. Un orator incredibil, cu un mesaj foarte puternic. Ce a spus? Vreau ca copiii mei să nu fie judecați după culoarea pielii,

 » Citește întreg articolul pe www.activenews.ro


Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...