Alegeri locale 2024. Argentina Culcuș candidează pentru funcția de primar al orașului Mioveni. Are în plan proiecte mărețe pentru locuitorii din Argeș

Argentina Culcuș candidează din partea AUR la Primăria Mioveni. Argentina este un om născut, crescut și format în orașul Mioveni, fiind foarte legată de acest oraș. La nivel profesional, Argentina a lucrat mulți ani în administrația publică și a fost directoarea Centrul Cultural Mioveni, unde a inițiat numeroase proiecte de succes.

Parcursul educațional

Argentina Culcuș are un solid parcurs educațional, având studii de psihopedagogie.

„Am absolvit școala gimnazială din localitate Mioveni și, ulterior, am urmat cursurile Colegiului Național „Zinca Golescu”.

Sunt absolventă a Colegiului Pedagogic pentru Institutori și a Universității din Pitești. Am urmat, de asemenea, două programe masterale, unul specializat în protecția mediului și unul specializat în managementul strategic al resurselor umane”, arată candidata AUR.

Experiența în administrație

Argentina Culcuș a lucrat mulți ani în administrația publică și a făcut performanață. A fost director al Centrului Cultural Mioveni, devenind o instituție foarte apreciată și performantă în perioada în care a fost la conducere.

„Centrul Cultural Mioveni a fost cea mai vizibilă și performantă insituție sub conducerea mea.

Am înființat Centrul Cultural în anul 2008 și l-am condus de-a lungul anilor către o insituție modernă, plină de viață și de entuziasmul tinerilor din orașul nostru.

Mii de copii i-au trecut pragul, aici au luat naștere ansambluri, formații, corale, fanfară și multe alte proiecte ale căror ingrediente speciale a fost întotdeauna creatvitatea și implicarea. Am avut partcipări la festvaluri naționale și internaționale și am organizat mii de evenimente în perioada în care am fost director al Centrului. În anul 2016, cand activitatea mea la Centrul Cultural s-a încheiat, aproape 2000 de copii beneficiau de cursuri gratuite. Din pacate, astăzi, multe dintre proiectele intițiate de mine au fost abandonate sau neglijate, prejudiciind copiii de un mare beneficiu.

Prin cultură am reușit să promovez orașul Mioveni, atât la nivel național, cât și la nivel internațional”, transmite Argentina.

Cât despre candidatura la primăria orașului Mioveni, Argentina își motivează în felul următor alegerea: „Pentru că mă interesează viitorul acestui oraș, pentru că îmi pasă de oameni, pentru că văd potențialul în Mioveni și văd cât de multe proiecte se pot face.

Vreau primar, pentru că realizez cât de importantă este experiența și implicarea unui om în procesul de schimbare al unui oraș. Am expertiza necesară și ambiția de a realiza proiecte mărețe prin care pot transforma complet viitorul orașului Mioveni.

Totodată, am o altă viziune asupra modului în care ar trebui să trăiască locuitorii orașului. Mioveniul, inima economică a României, un oraș cu oameni harnici și implicați, merită o viața socială și culturală la standarde înalte și, mai ales, o viață sigură din punct de vedere economic.

Îmi doresc un oraș pentru toți cetățenii, ci nu un oraș pentru clasa politică. Un oraș în care oamenii să trăiască fără teamă, un oraș în care instuțiile publice să nu mai fie pline de supuși, ci de tineri cu școli făcute la zi”, declară Argentina Culcuș.

Atragerea de fonduri europene

Orașul Mioveni are nevoie urgentă de atragerea unor fonduri europene pentru a se dezvolta și a prospera.

„Despre investițiile din Mioveni pot spune doar atât: s-au făcut invesiții, dar proaste și cu bani mulți. Investițiile au fost realizate numai din buget, fără atragere de fonduri europene, iar acest lucru a redus, în mod evident, numărul de proiecte care ar fi putut lua naștere. Se vede de la distanță lipsa de viziune, iar marile proiecte derulate în ulimii ani nu fac decât să confirme acest lucru, Spitalul Orășenesc Mioveni fiind unul dintre exemple” completează candidata AUR.

Ce dorește să facă Argentina Culcuș pentru orașul Mioveni

Argentina Culcuș își dorește pentru orașul Mioveni o administrație locală transparentă și performantă. De asemenea, candidata AUR sublinează că cele mai importante investiții vor fi în copii și tineri.

Candidata AUR mai are în plan costruirea unor parcuri tematice de mari dimensiuni, înființara a cel puțin două creșe și grădinițe, deschiderea unor grădinițe de vară, înființarea unui cinematograf și a unui patioar, precum și a 50 de locuri de joacă moderne.

„Vin la primarie cu proiecte viabile pe mai multe domenii: atragere de fonduri europene, dezvoltare economică, infrastructura (drumuri și rețele), cultură și recreere, culte, învățământ, sănătate, sport, ecologie, turism”, promite candidata AUR Argeș.

Lista de proiecte:

  • Pentru tineri, voi demara crearea unui Centru de afaceri cu consultanță gratuită în obținerea fondurilor europene.
  • Voi susține sportul și voi construi o infrastructură modernă pentru toate tipurile de activități sportive.Voi atrage fonduri europene pentru realizarea celui mai mare parc fotovoltaic din județul Argeș.
  • Voi reduce costul la apă cu 50% prin alimentarea orașului la fântâni de mare adâncime.
  • Voi iniția mai multe servicii sociale pentru persoanele cu dizabilități (clinici de recuperare) și transport gratuit.
  • Voi susține un buget participativ; locuitorii orașului Mioveni vor fi cei care vor decide investițiile necesare în fiecare zonă.
  • Voi demara, cu prioritate, întocmirea unui plan de regenerare urbană pe termen mediu și lung.
  • Fondurile europene vor fi prioritare pentru derularea proiectelor, ci NU împrumuturile.
  • Voi înființa un consiliu consultativ al tinerilor.