Alegeri Locale 2020 – Orban: Pornim la o bătălie cu baronii roşii, care şi-au bătut joc de oameni

PNL Bucureşti a dat, vineri, startul campaniei electorale pentru alegerile locale cu un eveniment care a avut loc în centrul Capitalei şi în cadrul căruia candidaţii formaţiunii au promis că „vor scăpa” Bucureştiul de actuala administraţie şi vor oferi locuitorilor o capitală europeană.

Ludovic Orban

La eveniment a fost prezent liderul PNL, premierul Ludovic Orban, care a subliniat că PNL urmează „o bătălie cu 28 de baroni roşii”, de primari PSD care „şi-au bătut joc de oameni şi i-au ţinut în sărăcie” şi i-a îndemnat pe români să nu-i mai voteze pe aceştia, în favoarea unor oameni moderni, cinstiţi, care să ofere o altă perspectivă decât cea a ajutorului social.

„Alături de preşedintele Klaus Iohannis am câştigat alegerile prezidenţiale cu un scor zdrobitor – peste 65% din voturile românilor. Astăzi pornim la cea mai grea bătălie electorală dintre cele patru bătălii electorale, în care ne-am stabilit ca obiectiv să alungăm sărăcia, minciuna, hoţia din toate localităţile conduse de PSD. Este cea mai grea bătălie, pentru că de data asta ne confruntăm cu o armată de reprezentaţi politici nărăviţi în rele, de oameni care s-au înşurubat în funcţii administrative, înfeudând localităţi ţinute în sărăcie şi servitute. Bătălia noastră, în următoarele 30 de zile, este o bătălie împotriva a 28 de baroni roşii, care conduc judeţele respective de două, trei, patru şi chiar cinci mandate. Este o luptă împotriva lui Oprişan, împotriva lui Buzatu, a lui Arsene, o luptă împotriva a 28 din 41 de preşedinţi de consilii judeţene, care conduc judeţele ca pe vremea lui Ceauşescu şi care au ţinut judeţele pe care le-au condus în sărăcie şi subdezvoltare”, a declarat premierul, scrie Agerpres.

El a adăugat că, de asemenea, „bătălia este împotriva a peste 1.600 de primari, de satrapi locali, care au rămas primari mai multe mandate ţinând populaţia sub ameninţare, în stare de dependenţă, în stare de sărăcie, care nu au făcut aproape nimic pentru a dezvolta comunităţile locale pe care le-au condus şi care şi-au asigurat un mandat profitând de lipsa alegerilor în două tururi şi pentru că şi-au construit o armată care ţine populaţia în teroare”.

„Avem două mesaje în această campanie electorală: „performanţă în administraţie pentru bunăstarea oamenilor” şi, al doilea, „se poate şi în Alexandria, se poate şi în Tulcea, şi în Constanţa, şi în Vaslui, se poate trăi la fel de bine aşa cum se trăieşte în comunităţile locale conduse de primari liberali – mândria PNL”, a spus Orban, susţinând că primarii de la PNL sunt „campioni la absorbţia de fonduri europene, la atragerea de investiţii, în asigurarea locurilor de muncă, în modernizarea infrastructurii.

Preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru. a afirmat că echipa organizaţiei propune consilieri la Consiliul General şi la consiliile locale de sector, cu experienţă în administraţie, cu oameni care au demonstrat că pot reuşi prin muncă cinstită, „nu pe pile”.

„Se poate face treabă în administraţie şi alături de Nicuşor Dan, sunt decisă ca echipa PNL Bucureşti să muncească pentru bucureşteni, să facă treabă şi să se vadă rezultatele acestei munci. Cred într-o activitate care generează rezultate. (…) Fac parte dintr-o generaţie de 40-45 de ani, care se simte pregătită. (…) Vom tăia toate legăturile dintre clanurile interlope şi administraţia PSD şi vom arăta că se poate face administraţie cu faţa către nevoile bucureştenilor”, a spus aceasta.

Candidatul la Primăria sectorului 3, Adrian Moraru, consideră că „Bucureştiul este sfâşiat de un partid care are orice în atenţie, mai puţin cetăţenii”.

„Este o gaşcă, până la urmă, făcută din pix, atât la parlamentare, cât şi în administraţia locală, de Liviu Dragnea. Românii au început să simtă lucrul ăsta. (…) Nu avem de-a face cu această gaşcă, care înseamnă incompetenţă, minciună, nepotism. Toate aceste lucruri – presărate cu foarte multe pomeni electorale care să ascundă problemele reale pe care le are Bucureştiul: traficul, poluarea, sănătatea. (…) Scurgerea banilor prin companiile municipale n-a început la Primăria Capitalei, ci la sectorul 3. Peste 20% din bugetul de la sectorul 3 este drenat printr-o serie de companii. Acest drenaj se va opri în prima lună în care vom intra în primărie”, a spus Moraru.

Cristian Băcanu, candidat la Primăria sectorului 5, a anunţat „o ştire”: „Peste 30 de zile, doamna Firea se întoarce în presă. Peste 30 de zile, domnul Florea pleacă la Constanţa”.

„Vom devangheliza sectorul 5, sectorul care este încremenit de o administraţie neschimbată în ultimii 20 de ani, o administraţie care i-a furat pe oameni, care n-a investit nimic decât în buzunarele camarilei de partid. Bucureştiul are nevoie de schimbare atât la nivelul sectoarelor, cât şi la Primăria Generală, are nevoie de viziune, de investiţii, de transparenţă decizională, are nevoie de o cheltuire transparentă a banului public. Iar administraţia pe care noi o propunem tocmai asta va aduce”, a susţinut Băcanu.

Ciprian Ciucu, candidat la Primăria sectorului 6, a precizat că „se revendică politic” perioadei politice 1996, când PNL împreună cu partenerii de atunci „au eliberat guvernarea de foştii comunişti şi ne-au dus efectiv către UE şi către NATO”.

„Bucureştiul nu arată ca o capitală europeană, avem mult de muncit. Împreună cu colegii mei vrem să schimbăm faţa sectorului 6”, a spus Ciucu.

Ministrul Monica Anisie, preşedinte al organizaţiei PNL sector 2, a afirmat că echipa sa „reprezintă o forţă”.

„Păşim în această campanie electorală cu încredere că avem cei mai buni candidaţi atât pentru Consiliul General, cât şi pentru Consiliul local sector 2”, a arătat Anisie.

La eveniment au mai fost prezenţi candidaţi pentru Consiliul General, pentru consilii locale, dar şi liderii filialelor de sector liberale.