Ai fost diagnosticat cu COVID-19? Ce pași trebuie să urmezi

Având în vedere faptul că numărul de infectări cu SARS-CoV-2 este în continuă creștere, atât pe plan național, cât și internațional, este important să îți iei toate măsurile de siguranță necesare pentru a evita infectarea, printre cele cele mai importante sunt:

Păstrarea distanțării sociale;

Purtarea măștii de protecție;

Aerisirea frecventă și temeinică a încăperilor în care te afli;

Evitarea spațiilor aglomerate;

Spălarea și dezinfectarea frecventă și temeinică a mâinilor sau dezinfectarea cu un gel de mâini cu aloe vera cum este Guard X.

Strănutarea sau tușirea în îndoitura cotului sau într-un șervețel de unică folosință, care trebuie aruncat ulterior.

Este important ca aceste măsuri de igienă și protecție să fie respectate de toată lumea, pentru a putea stopa răspândirea virusului, pentru a ne proteja, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur.

Ce faci dacă manifești simptome specific COVID-19?

Dacă faci febră, tușești sau manifești alte simptome, precum pierderea gustului și mirosului, slăbiciune musculară și dureri de cap, este posibil să ai COVID-19. De asemenea, dacă ai intrat în contact cu o persoană recent diagnosticată cu noul coronavirus, riscul de infectare este, în egală măsură, crescut. Așadar este important să te testezi ca să afli dacă ai COVID-19 sau nu și să contactezi medicul de familie, care te poate ghida cel mai bine în acest proces. De asemenea, este foarte important să îți monitorizezi simptomele. În situația în care acestea se agravează, va trebui să suni la 112 de urgență, scrie doc.ro.

Care sunt pașii de urmat după ce ai fost diagnosticată cu noul coronavirus?

Dacă ai primit un rezultat pozitiv în urma testului pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2, primul pas constă în apelarea medicului de familie, pentru a-l înștiința de boală.

 » sursa: www.replicaonline.ro