Aelenei Evdochia(AUR) – Vacanța parlamentară am petrecut-o printre oameni, nu sunt chiar atât de fericiți cum se spune”

Florin Cîțu declara că românii sunt mai fericiți ca oricând de creșterea economică a Guvernului, dar realitatea este alta. Vacanța parlamentară și-a urmat cursul, dar parlamentarii AUR au petrecut cele două luni printre oameni, susține Aelenei Evdochia, senator AUR.

A fost vacanță parlamentară. Noi parlamentarii AUR, nu am avut vacanță. În aceste două luni am fost în mijlocul cetățenilor încercând să culegem problemele acestora și a comunităților lor. Am umblat din sat în sat, din piață în piață, uneori din casa în casă și am întâlnit DEZASTRUL: oameni cu fețe triste, localități părăginite, case părăsite, ruinele fostelor fabrici și uzine, lucrări ediritare făcute în dorul lelii.„, spune Aelenei Evdochia într-o declarație politică.

Dacă petreci destul timp cu oamenii, poți afla că există o reală problemă în comunicarea cu statul român. Există primari în România care ar vrea să facă treabă, dar statul român poate pune atâtea piedici încât ți-ai dori să renunți.
Am fost la primari să îi întrebăm de problemele pe care le au. Nici unul nu are „probleme”, dar dacă aprofundezi discuția, încep să povestească de munca lor, de tonele de dosare cărora le expiră termenele, până le vin abrobările și de banii care nu sunt. Majoritatea închiei prin a-mi spune: „Ce puteți face dumneavoastră de la partidul AUR?”. „Da, domnule primar, termin eu fraza, dacă nu pot ai dumneavoastră, cei aflați la putere!” 

Dar am putut face câte ceva. Am putut sta la căpătâiul unui bolnav, am putut hrăni câțiva flămânzi, am putut îmbraca și încălța câțiva școlari, am putut cosi iarba prin parcurile din Constanța, am putut duce la doctor câțiva concetățeni, am putut vorbi cu POPORUL. Și câte am mai fi putut face, dacă prin peregrinările noastre am fi întâlni și alți parlamentari care să pună umărul.

Să nu credeți că suntem puțin și singuri, chiar dacă ați reușit să băgați spaima în oameni, aceștia neîndrăznind să ni se alăture, fățiș de frica autorităților. Chiar dacă nu suntem invitați la televiziuni locale, la evenimente și  ni se pun multe piedici, noi nu suntem nici puțin și nici singuri.”, încheie senatorul AUR.