Adrian Costea (AUR), sesizare către Grindeanu: Relansați traficul în regiunea de Sud-Est a țării

Senatorul AUR Adrian Costea s-a adresat ministrului Transportului, Sorin Grindeanu, pentru a soluționa problemele identificate în legătură cu traficul feroviar din regiunea de Sud-Est a României. Senatorul AUR face referire la relansarea traficului feroviar în această zonă, importanța strategică a stației CFR Slobozia, dar și investițiile necesare pe care Ministerul Transporturilor este obligat să le facă.

Una dintre problemele sesizate, pe care Ministerul Transporturilor este obligat să o rezolve, este traficul de călători de la Slobozia la Ciulnița, nod feroviar, realizat cu automotoare vechi, care întâmpină deseori probleme tehnice. Mai mult, stația CFR Slobozia nu mai poate oferi călătorilor legături cu alte două noduri feroviare – Fetești și Țăndărei. Problemele sesizate ar putea a constitui obiective de investiții prioritare pentru Ministerul Transporturilor, necesare relansării traficului atât de călători, cât și de marfă în regiunea de Sud-Est”, a declarat senatorul AUR Adrian Costea.

Stația CFR Slobozia a fost renovată în 2015, însă în ciuda proiectului amplu de modernizare, gara și-a pierdut importanța pe care o avea în trecut. Stația deservește o reședință de județ cu o populație de peste 50.000 de locuitori. Totodată, un tren care asigură transportul către Fetești, al doilea municipiu ca mărime din județ, ar fi în avantajul locuitorilor din Ialomița, iar lipsa nodul feroviar de la Țăndărei privează călătorii de legătura cu regiunea Moldovei.