Adrian Costea (AUR) despre cazurile șocante de la Spitalul Urziceni: Ministrul Sănătății trebuie să reconsidere modelul de management al spitalelor românești

În contextul cazurilor șocante de la Spitalul Urziceni care au ținut prima pagină a presei, senatorul AUR Adrian Costea a afirmat că este nevoie de schimbarea modelului de managementul al spitalelor – cel actual și-a dovedit limitele. Costea a mai spus că, în opinia sa, niciun politician de la nivel local sau central nu își asuma responsabilitatea pentru dezastrul din spitalele românești.

Într-un editorial pentru Jurnalul de Ialomița, senatorul AUR a reamintit că, în urma unor decizii nefericite de restructurare, oamenii sunt nevoiți să meargă la Spitalul Județean din Slobozia pentru a beneficia de servicii medicale deoarece spitalul din Urziceni nu oferă decât facilități specifice unui dispensar sătesc.

„S-au luat niște decizii de management strălucite, grație geniului directoarei, al cărui CV a fost poleit cu competențe de management sanitar de suflarea divină liberală. Am văzut-o ieri la TV, poate la primul ei interviu filmat. Implacabilă, fără trac, cu o stăpânire de sine remarcabilă. A înfruntat cu demnitate tirul acuzator al jurnaliștilor veniți de la București să îi impute nașterea de pe trotuar.

Reprezentanții dictaturii locale din orașul-dormitor se vor implica și vor rezolva situația, la fel ca șerifii din orașele americane, așteptând în schimb o recompensă electorală pe care cel mai probabil, o vor primi. Iar medicii ăia să pună osul la muncă – că bag milioane de euro în fundul lor – așa cum ar fi decretat de edilul-șef, chemat la rândul său să dea cu subsemnatul la televiziune”.

În încheiere, Adrian Costea a subliniat că este momentul potrivit ca ministrul Sănătății să analizeze atent și să reconsidere modul în care sunt administrare spitalele din România. Ar fi mai mult decât un exercițiu de imagine, ar fi vorba despre o mișcare necesară pentru a avea servicii de calitate.

„Un ministru ideal al sănătății, aflat și el sub tirul acuzator al presei, ar putea începe să reconsidere modelul de management al spitalelor românești, care s-a dovedit disfuncțional. Ar fi o mișcare inteligentă prin care și-ar salva fundul și scaunul, aceea de reducere a influenței politicului în sistemul de sănătate. Ar fi momentul ca un ministru să înțeleagă că dreptatea publică este echivalentă cu demnitatea personală”, a mai spus senatorul AUR.