ROPRES

Adrian Axinia (AUR): Opriți otrăvirea prahovenilor!

Distribuiți acest articol!

Adrian Axinia, deputat AUR de Prahova, trage un semnal de alarmă cu privire la pericolul ca județul Prahova să devină groapa de gunoi a Europei și cere autorităților să ia măsuri de urgență pentru a opri otrăvirea prahovenilor. „Județul Prahova nu trebuie să se transforme în groapa de gunoi a Europei!”, a afirmat răspicat Axinia.

„Județul Prahova nu este groapa de gunoi a Europei!”, punctează deputatul AUR într-o declarație referitoare la această situație. El enumeră principalele evenimente din 2021 care dovedesc faptul că județul Prahova riscă să se transforme în groapa de gunoi a Europei:

  • incendii succesive la hala firmei EcoBurn care se ocupă de colectarea deșeurilor periculoase în comuna Brazi – au ars munți de uleiuri, vopseluri, filtre de ulei, dar și alte deșeuri periculoase, multe provenind din spitale.
  • munți de gunoaie lângă orașul Urlați – un focar de infecție constând în tone de gunoaie, de toate tipurile, îngrămădite într-o vale, în locul unde ar fi trebuit să funcționeze o stație de transfer deșeuri.
  • oprirea, în portul Constanța, a unui număr de 25 containere care conțineau 500 de tone de deșeuri de import (metal și hârtie, cauciuc, lemn, textile, baterii și bucăți de azbest) ce urmau să ajungă în Prahova.
  • munți de gunoaie din #Ploiești și din alte localități ale județului #Prahova rezultați din eșecul serviciilor de salubrizare.

Cer autorităților ca, în al doisprezecelea ceas, să ia măsuri ferme și să oprească otrăvirea prahovenilor! Județul Prahova nu trebuie să se transforme în groapa de gunoi a Europei!”, se arată în declarația deputatului AUR Adrian Axinia.


Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...