Adrian Axinia (AUR): Legea bugetului de stat, o înțelegere între partidele aflate la guvernare

Legea bugetului de stat este o înțelegere între partidele aflate la guvernare, a afirmat deputatul AUR Adrian Axinia. El a precizat că prioritățile alianței USL 2.0 sunt armata și serviciile, în detrimentul educației și a măsurilor care ar stimula creșterea economică și ar asigura independența energetică a Românei.

„Nu s-a schimbat nimic fată de anul trecut în legătură cu Legea bugetului de stat. Va trece prin Parlament la fel de repede ca în urmă cu un an. Toate acestea nu demonstrează decât o lipsă totală de respect față de români și față de principiile de bază ale democrației parlamentare. Bugetul acesta arată cam care sunt prioritățile actualului Guvern: armata și serviciile. Educația este la coadă. Șase zile au considerat guvernanții că sunt suficiente pentru a studia proiectul de lege, a depune amendamente, a le susține în comisiile ambelor camere și a vota legea în Plen”, a declarat Axinia. Deputatul a precizat că bugetul va fi votat ca întotdeauna pe repede înainte.

Adrian Axinia a mai spus că prioritățile României sunt complet ignorate de PNL-PSD și UDMR. De aceea, AUR a depus nu mai puțin de 3000 de amendamente privind investiții în educație, sănătate, infrastructură locală, biserici sau protejarea comunităților de români de peste granițe – domenii importante, care primesc foarte puțini bani de la buget.

„ Avem nevoie de o susținere a investițiilor publice care să contribuie la obținerea de către țara noastră a independenței energetice, în primul rând, dar și atingerea potențialului economic pe care România îl are.

Tocmai de aceea, în prioritățile bugetare pentru anul 2023, în principiu, trebuie să fie țintite trei zone majore: independența energetică, ceșterea capacității de producție agricolă prin irigare intensivă – acest lucru presupune investiții în sistemul de irigații, și independența alimentară prin sprijinirea producătorilor români”, a completat deputatul AUR.