Adrian Axinia (AUR), avertisment: Întârzierea relocărilor de utilități în cazul podului suspendat peste Dunăre va genera costuri suplimentare

Deputatul AUR Adrian Axinia i-a solicitat ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, să pună la dispoziție informații privind relocarea utilităților pentru drumurile de legătură din zona Brăila – Tulcea în cadrul proiectului podului suspendat peste Dunăre.

Responsabilitatea relocării utilităților din cadrul amplasamentului obiectivului „Pod Suspendat peste Dunăre în zona Brăila” este în sarcina CNAIR S.A., o companie subordonată ministerului Transporturilor, iar anumite sectoare aferente drumurilor de legătura din zonele Brăila – Tulcea nu pot începe deoarece aceste relocări de utilități (electrice, telecomunicații, gaze) nu au fost începute/finalizate – cu toate ca au trecut mai bine de 3 ani de la semnarea contractului de proiectare și execuție a podului suspendat, a explicat Axinia.

Deputatul a subliniat că toate aceste întârzieri vor genera un impact negativ asupra termenelor de execuție și, de asemenea, vor genera costuri suplimentare care se vor plăti integral de la bugetul de stat.

În acest context, deputatul AUR Adrian Axinia solicită răspunsuri la următoarele întrebări:

  1. Care este stadiul relocării utilităților?
  2. A existat/există o colaborare între Ministerul Transporturilor și Ministerul Energiei în vederea identificării unor soluții optime pentru eliberarea amplasamentului de aceste utilități?
  3.  Care este motivul pentru care relocarea utilităților nu avansează?
  4. Care este termenul estimat de dumneavoastră pentru rezolvarea acestor blocaje generate de relocarea utilităților?