Adeverință de ‘Doamne Ajută!’ – Medic de familie susține că Patriarhia cere hârtie pentru ca bebelușii să poată fi botezați

Sandra Alexiu, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov, susține că a primit o solicitare pentru eliberarea unei adeverințe care să ateste că un sugar e sănătos, ca să poată fi botezat. Credeam că le-am văzut pe toate, spune medicul Sandra Alexiu.

Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov a dezvăluit că a solicitat explicații și i s-a spus că așa solicită Patriarhia și așa procedează ceilalți medici de familie. Drept dovadă i s-a prezentat o adeverință care se încheia cu mesajul „Doamne ajută”.

„Când credeam că le-am văzut pe toate, primesc solicitare de adeverință că un sugar e sănătos, ca să poată fi botezat. Am solicitat suportul legal. Am primit informația că așa e legea de la patriarhie și să fac bine sa respect legea, ca asa fac toți ceilalți medici, nu crâcnesc. Am primit și o adeverință drept exemplu, drept dovadă (lumească) de incompatibilitate a legii patriarhiei cu legile celelalte (GDPR). Semnat și cu Doamne ajută”, a povestit Sandra Alexiu pe Facebook.

Alexiu critică birocrația și se întreabă cum ar trebui să reacționeze medicii de familie în astfel de situații.

„Mai urmează ca părintele să recomande pacienților să se mute la un medic de familie care e mai binevoitor cu adeverințele. Eu acum ce să fac, să îi recomand să schimbe preotul?! Cât e adânc e întipărită în ADN gena birocrației în țara asta?”, a precizat Sandra Alexiu, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov.