Acuzații grave la adresa șefului ANPC Horia Constantinescu. Șefa unei agenții de turism: M-a întrebat ce vreau ca să tac din gură

Acuzații dure la adresa lui Horia Constantinescu! Două femei care ar fi avut de suferit de pe urma șefului ANPC și-au făcut curaj să vorbească în fața tuturor. Pe una dintre ele, Horia Constantinescu o acuza că a vrut să îi fure fotoliul de primar pentru că femeia fusese într-o relație cu fratele lui Radu Mazăre – motiv pentru care a fost linșată politic. Cea de-a doua femeie este patroana unei agenții de turism și îl acuză pe Constantinescu că cerea mii de euro șpagă ca să închidă ochii la controale. Mai mult, femeia susține că ancheta DNA s-a împotmolit la comandă și că Horia Constantinescu a încercat să o intimideze.

„Am candidat la PSD Costinești și în 2008, am făcut campanie până în 2012 și până în ultima zi de depunere a dosarelor. Președintele organizației județene Nicușor Constantinescu. M-a schimbat din…m-a scos din PSD și după ce au avut loc alegerile au spus <>.

Între timp, m-am trezit cu domnul Horia Constantinescu, despre care înțelesesem că a venit să ne susțină în această campanie. Înțelesesem greșit. S-a mai întâmplat, nu m-am plâns, i s-a întâmplat și Gabrielei Firea. Am făcut campanie alături de domnul Horia Constantinescu.

Eu nu intrasem pe ușa din dos. Nu l-am dat afară eu pe domnul Horia sau…așa este în partidele politice”, a declarat Ema Gavrila, fostă candidată PSD la primăria Costinești.

„S-a oprit traseul banilor. Deci în momentul când se ducea să ducă banii la cele 5 case de schimb valutar, unde urmau să îi schimbe, se duceau la Horia Constantinescu și la Paul Anghel. Practic, Horia Constantinescu tot timpul a vrut de la mine să-mi țin gura. Mi-a cerut numărul de telefon să mă deblocheze după care mi-a scris „ce vreau în schimbul tăcerii mele”. Să nu mai vorbesc, să vorbesc în presă, să nu spun nimic despre anchetă.

Domnu Horia tot timpul se sperie că eu voi vorbi. La trei luni după flagrant m-a invitat la sediul ANPC, unde a ținut să mă și înregistreze cu acele camere pe care le-a cumpărat. Am fost chemată să duc un bilet cu ce voiam eu de la domnul Horia, bilet care avea să se întoarcă cu ce voia domnu’ Horia de la mine”, a spus Cristina Ene, administrator agenție de turism.