Actorul Mircea Diaconu și-a anunțat susținerea pentru Alianța pentru Unirea Românilor

Cunoscutul actor român Mircea Diaconu și-a anunțat susținerea pentru Alianța pentru Unirea Românilor, partidul condus de către unionistul George Simion și conservatorul Claudiu Târziu.

„Nu candidez acum la nimic, dar susţin cât pot de tare un grup de tineri pe care i-am remarcat cu câţiva ani în urmă făcând nişte marşuri absolut romantice între Chişinău şi Bucureşti. (…) Acum am ajuns într-un punct care se numeşte marele proiect al românilor. Cel mai mare proiect al românilor a fost proiectul Unirii. Au trecut sute de ani pentru asta. Din păcate, senzaţia mea este, cu durere o spun, că din sută în sută de ani trebuie să ne reunim ca să punem din nou pe masă acest proiect mare. Cu suferinţă spun că marea clasă politică, oricare ar fi ea, şi nu zic stânga – dreapta, pentru că e o varză doctrinară de nedescris, ci marea clasa politică pune pe masa publică proiecte mici, nimicuri” a declarat Mircea Diaconu.

Actorul Mircea Diaconu consideră că la momentul actual s-a ajuns mai rău decât pe vremea lui Ceaușescu și că ai nevoie de carnet de partid pentru a putea avea acces în funcțiile publice. Tocmai de aceea el militează pentru depolitizarea instituțiilor publice:

„S-a ajuns că, nici pe vremea lui Ceauşescu, carnetul de partid nu era atât de important ca astăzi. Şi director la grădiniţă ca să fii trebuie să-ţi dea partidul „un ceva”. Este ridicol, este jenant, penibil. (…) Mă doare adânc că România, ţara noastră, nu mai are niciun control asupra resurselor, ceea ce este nepermis. Deci, un alt treilea proiect este controlul asupra resurselor”, a adăugat Diaconu.

Alianța pentru Unirea Românilor este singurul partid din afara sistemului care va avea candidați și liste complete la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Mircea Diaconu a participat ca și independent la alegerile prezidențiale din 2019 și a reușit să obțină aproape un milion de voturi. El a fost și eurodeputat tot din poziția de independent, unde a reușit să obțină peste 7% din voturile românilor.

 » Citește mai multe detalii pe www.60m.ro