Actorul George Robu ajută refugiații români din Ucraina și pune la vânzare costumul lui Moș Crăciun, făcut la comandă acum 22 de ani

Cunoscutul actor George Robu (Vacanța Mare) donează costumul Moș Crăciun, realizat de un designer de costume, acum 22 de ani. Costumul lui Moș-Crăciun s-a născut din colaborarea multor oameni frumoși și a făcut fericiți foarte mulți copii. Acum a venit timpul ca banii strânși din vânzarea acestui costum să fie donați pentru construirea unui centru umanitar la Cernăuți în care vor fi primiți refugiații români din Ucraina. Prețul de pornire pentru acest costum-unicat de Moș Crăciun este de 3.000 de lei. Costumul poate fi achiziționat până la data de 20 aprilie, când se va închide licitația.

Povestea costumului este spusă chiar de actorul George Robu care, timp de peste 20 de ani, a folosit costumul pentru a intra în pielea lui Moș Crăciun, spre bucuria celor mici, dar și a celor mari, aducând un strop de magie în viețile lor.

„Am cunoscut-o pe ANGELA- Balerină de naționalitate rusă, ce avea o școala particulară de balet în România, care m-a rugat să împart cadouri de Crăciun copiilor de la școala ei. A cumpărat materialele în valoare de 3.500 RON și m-a rugat să-mi fac un costum personal ca să nu mai inchiriez sau să improvizez un costum…

Am cunoscut-o pe MIRELA – pictor și artist scenograf, designer de costume, originară din Bistrița-Năsăud a ales materialele și a „desenat” costumul!

L-am cunoscut pe Eugen – croitor șef la Teatrul Evreiesc de Stat din București, a „tăiat” și a cusut costumul!

L-am cunoscut pe FLORIN – cizmar român din București, a făcut ciubotele din cea mai calitativă piele de vacă!

Raluca – soția mea, m-a înnobilat cu o traistă moștenită de la bunica ei, pictorița Theodorina Kent, de origine germană și căsătorită cu un englez, dar strămutați în România!

Raluca, a avut grijă 22 de ani ca Traista lui Moș Crăciun, pe care a botezat-o „Turbinca”, să fie totdeauna plină cu acadele, bomboane, bănuți de ciocolată…

Costumul are 22 de ani – costum „născut” din colaborarea atâtor oameni frumoși și de naționalități diferite, eu, cu modestie spun că M-AM SIMȚIT MOȘ CRĂCIUN AL TUTUROR COPIILOR DIN LUME….

Cu drag și cu imensă speranță, George Robu, țăran român și timp de 25 de ani cu modestie, al vostru Moș Crăciun!”

Costumul lui Moș Crăciun conține vestă, cămașă, pelerină, cizme din piele, pantaloni, traistă și căciulă. Prețul de pornire al acestuia este de 3.000 de lei. Detalii despre licitație costumului găsiți AICI.

Campanie de strângere de fonduri este organizată sub umbrela „Uniți sub tricolor”.

Până în prezent, personalități marcante din România și Republica Moldova au donat obiecte personale, picturi, cărți, mingi, instrumente muzicale și multe alte piese unicat pentru a fi vândute într-o licitaţie cu scop caritabil. Fondurile vor fi utilizate pentru înființarea unui centru umanitar în regiunea Cernăuți, din Ucraina.

Licitația se desfășura în perioada 27 martie – 20 aprilie . Banii adunați din licitație vor merge în întregime către centrul umanitar din Cernăuți. Donațiile se pot face în contul Asociația „Sfinții Români”: RO02BRDE445SV75692124450, cu mențiunea pentru centrul umanitar, Cernăuți. Împreună putem ajuta mai mult!

Pe 27 martie, în cadrul concertului „Uniți sub tricolor” organizat de către Asociația „Sfinții Români”, a început colectarea fondurilor pentru proiectul caritabil. Inițiativei s-au alăturat numeroși interpreți și artiști de pe ambele maluri ale Prutului: Nicolae Voiculeț, Ștefan și Andrei Petreuș, Maria Iliuț, Ion Paladi, Nicolae Furdui Iancu, Dan Puric, „Școala de dans românesc Larisa și Marin Barbu” și multe alte nume sonore.