ActiveNews se alătură demersului în Justiție al avocatului Gheorghe Piperea împotriva ONG-ului Eurocomunicare de la SNSPA care face „liste negre” cu personalități și publicații critice Regimului Covid

Avocatul Gheorghe Piperea (foto st.) plasat pe o „lista neagră”  a ONG-ului Eurocomunicare, alături de alte personaje publice, și de ActiveNews, nu renunță la bătălia cu cei care se erijează în apărători ai Noii Ere Socialiste covidite. ONG-ul Eurocomunicare, condus de un anume Paul Dobrescu, fost șef de secție la organul CC al PCR “Era Socialistă” și apoi consilier al lui Ion Iliescu (foto cu cei doi, dr.), și de o oarecare Alina Bârgăoanu, decană pe la SNSPA, noua “academie” de partid “Ștefan Gheorghiu”, a întocmit și difuzat public liste cu „dușmani ai poporului” în  “Epoca de Aur” a Covidului.

Profesorul Piperea scrie pe Facebook că a cerut deja ONG-ului care a răspândit aceste dezinformări și denigrări, dar și celor de la SNSPA, să retragă de urgență “studiul” cu pricina din spațiul public și „să publice o dezmințire însoțită de scuze publice pentru calificarea greșită și prejudiciabilă a opiniilor mele ca dezinformări”. Piperea știe însă reacția destinatarilor  notificării sale va fi de mort în păpușoi, motiv pentru care le trasmite că îi așteaptă procesul de daune morale. Portalul de știri și opinii conservatoare ActiveNews, la rândul lui lezat, se alătură acțiunii avocatului Gheorghe Piperea.

„Am cerut ong-urilor care mi-au fabricat printr-un așa-zis studiu științific ștampila de ”prim dez-informator digital” al țării, Eurocomunicare și antifake, precum și SNSPA, care a colportat acest ”studiu” și a făcut posibilă distribuirea sa în presa on-line și pe la unele televiziuni, să îl retragă de urgență din spațiul public și să publice o dezmințire însoțită de scuze publice pentru calificarea greșită și prejudiciabilă a opiniilor mele ca dezinformări. Reacția destinatarilor acestei notificări este previzibilă, așa că urmează procesul de daune morale.”, a anunțat cu fermitate avocatul.

Avocatul Piperea: “Cred că e bine să se rețină câteva dintre considerentele acestei notificări:

Precizez, în primul rând, că ”studiul” amintit, sub aparența unui conținut științific, se auto-proclamă “o analiză a dezinformării în spațiul digital” și “primul studiu complet al dezinformării”, fiind plasat (cel mai probabil, în mod ilegitim) sub egida echipei de cercetători ai S.N.S.P.A. și menționând board-ului European Digital Media Observatory (nu se știe în ce calitate). În al doilea rând, ”studiul” nu doar că este o amenințare la libertatea de opinie a tuturor, dar se întâmplă să și utilizeze total impropriu termenul de dezinformare și fake-news cu privire la judecăți de valoare și opinii proprii pe care le-am emis în spațiul public.

Prezentarea Studiului atât pe paginile Eurocomunicare și S.N.S.P.A., cât și în presă, ridică serioase întrebări asupra respectării regulilor minime ale deontologiei profesionale, creând confuzie între ONG-ul Eurocomunicare și instituția de stat de învățământ superior S.N.S.P.A., și chiar punând problema conflictului de interese în care se poate găsi cordonatorul ONG-ului care este, în același timp, și decan al S.N.S.P.A., dar mai ales problema utilizării resurselor financiare și umane și a prestigiului instituției de stat pentru un studiu propagat, în scopuri ideologice și publicitare,

 » Citește întreg articolul pe www.activenews.ro