Acțiune pentru protejarea fondului forestier – MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

Peste 100 de persoane bănuite de infracțiuni în domeniul silvic au fost cercetate de polițiști, în ultimele 7 zile. De asemenea, au fost confiscați peste 500 de metri cubi de material lemnos fără documente legale. 

În perioada 26 iunie – 2 iulie 2020, sub coordonarea de specialitate a Direcției de Ordine Publică, polițiștii au acționat la nivel național pentru protejarea fondului forestier și prevenirea și combatere faptelor ilicite în domeniul silvic.

Astfel, au fost efectuate 769 de controale pentru verificarea provenienței, prelucrării, depozitării şi valorificării lemnului, precum și pentru verificarea legalității transportului materialului lemnos.

Au fost verificate 242 obiective cum sunt exploatări forestiere, instalații de debitat, depozite, târguri, piețe, oboare și ocoale silvice.

Pentru neregulile constatate în domeniul silvic au fost înregistrate 97 de dosare penale în care sunt cercetate 102 persoane și au fost aplicate 131 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 200.000 de lei.

De asemenea, au fost confiscați 511 mc. de lemn fără documente legale, în valoare de aproape 150.000 de lei.

Au fost înregistrate 12 apeluri care semnalau posibile transporturi ilegale de material lemnos, 11 dintre acestea confirmându-se în urma verificărilor.


Alte articole: