Acesta este testul care ar putea detecta mai simplu și mai ieftin anticorpi

Folosind grafenul, un nanomaterial fabricat din carbon cu grosimea unui singur atom, oamenii de știință spun că au făcut un test de anticorpi mai ieftin și mai accesibil pentru boli de rinichi.

Scopul, spun cercetătorii Universității din Manchester într-un comunicat de presă, a fost de a face un test care măsoară rapid anticorpii specifici, la cabinetul medicului, mai degrabă decât în ​​orice laborator din apropiere ar putea avea echipamente scumpe și specializate.

Deocamdată se concentrează pe boala renală autoimună nefropatie membranară (MN), dar spun că conceptele pe care le explorează ar putea fi generalizate pentru a face diagnosticarea altor boli – posibil chiar și COVID-19 – mai accesibile și ele.

Ce au identificat noile studii despre anticorpi

„Cercetarea noastră are potențialul de a face testarea acestor anticorpi pentru diverse boli mai larg disponibilă, la punctele de îngrijire, cum ar fi clinicile medicului generalist sau casele de îngrijire, mai degrabă decât doar în centrele de testare specializate”, a declarat cercetătorul principal din Manchester, Aravind Vijayaraghavan.

Pentru a face acest lucru, Vijayaraghavan și echipa sa trebuiau să facă două lucruri: să acopere grafenul cu materialele potrivite, pentru a măsura cantitatea de MN și apoi să construiască un dispozitiv pentru a citi efectiv rezultatele.

Primul a fost dificil, deoarece modalitățile prin care grafenul interacționează cu biomoleculele sunt încă slab înțelese. În cercetarea echipei, publicată în revista Carbon, au trebuit să facă o mulțime de lucruri înainte de a putea face un test specific MN.

În acel moment, s-a dovedit că construirea unui nou test MN nu a contat prea mult dacă rezultatele nu ar fi mai accesibile – așa că au publicat o a doua lucrare în revista ACS Sensors despre costurile lor reduse, imprimate 3D senzor care ar putea citi rezultatele testului grafenului în zece minute.

„Un sistem comercial poate costa peste 50.000 de lire sterline și nu poate fi disponibil pe scară largă la punctul de îngrijire”, a spus co-autorul Daniel Melendrez în comunicat. „Așadar, am dezvoltat un sistem QCM personalizat, bazat pe o soluție open-source, folosind toate piesele tipărite 3D și circuitele electronice cu design propriu, care costă de o sută de ori mai puțin decât sistemul comercial”.