Acest sicriu te ajută să nu mai poluezi măcar după ce mori

Designerii de la Universitatea de Tehnologie Delft din Olanda s-au alăturat unui muzeu local de istorie naturală pentru a dezvolta „coconul viu”, un sicriu „viu”, plin de mușchi, realizat dintr-o ciupercă specială.

Sicriul accelerează semnificativ timpul necesar pentru ca un corp uman, plus toate hainele și alte materiale care se îngropă împreună cu el, să se descompună, de la aproximativ un deceniu la doar doi ani, potrivit inventatorilor săi.

Acest lucru se datorează în mare măsură materialului său de construcție, miceliu, o colonie bacteriană cu creștere rapidă, asemănătoare ciupercilor, care poate crește în rețele subterane masive.

Miceliul este, de asemenea, capabil să neutralizeze substanțele toxice și să ofere nutriție oricărui material care crește în apropiere, ceea ce înseamnă că solul va beneficia, de fapt, de pe urma unei astfel de înmormântări pe termen lung.

Loop investighează acum efectele pozitive și creșterea biodiversității ca urmare a îngropării cu ajutorul unui astfel de sicriu

„Living Cocoon le permite oamenilor să devină din nou una cu natura și să îmbogățească solul, în loc să îl polueze”, a declarat Bob Hendrikx, fondatorul Loop, startup-ul care a realizat sicriul, într-un comunicat. Pentru Hendrikx, este vorba de a trăi alături de materialele vii.

„În prezent, trăim în cimitirul naturii”, a argumentat el. „Comportamentul nostru nu este doar parazitar, ci și orb pe termen lung”, a adăugat el. „Suntem organisme degradante în materiale moarte, poluante, dar dacă le-am menține în viață? Doar imaginează-ți: o casă care poate respira și un tricou care crește odată cu tine”.

Cercetătorii din spatele Living Cocoon au finalizat deja o înmormântare în care decedatul a fost îngropat într-un sicriu de genul acesta, ceea ce ei pretind a fi o premieră mondială, așa cum relatează Dutch News. Living Cocoon amintește de alte invenții similare, cum ar fi „Infinity Burial Suit”, creat de compania de înmormântare verde Coeio.

Este în esență un „costum de moarte”, cu spori de miceliu infuzați.

„Vrem să știm exact ce contribuție aduce solului, deoarece acest lucru ne va ajuta să convingem municipalitățile locale în viitor să transforme zonele poluate în păduri sănătoase, folosind corpul nostru ca nutrienți”, a adăugat Hendrikx.