ACCIDENTE în LANȚ pe șoselele din CONSTANȚA

Șoferii din Constanța continuă să se creadă stăpânii șoselelor. În doar 10 zile, nu mai puțin de 17 accidente rutiere au avut loc în județ. Printre victime s-au numărat pietoni și motocicliști, dar și minori. Alcoolul, neatenția, ignorarea semnelor de circulație și a regulilor îi conduc pe șoferi, de cele mai multe ori, de la bal la spital.

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost tot mai prezenți pe șoselele dobrogene în ultimele zile, din cauza accidentelor ce au avut loc. Nici polițiștii nu au stat degeaba și au întocmit dosare peste dosare șoferilor indisciplinați care au provocat evenimentele cu pricina.

Șofer beat la volan

Un bărbat de 25 de ani, fiind sub influența băuturilor alcoolice (0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat), a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia, dinspre strada Soveja către stațiunea Mamaia, iar la un moment dat, pe fondul vitezei excesive, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare către dreapta, intrând în coliziune cu trei vehicule parcate, ulterior oprindu-se pe scuarul care desparte cele două sensuri de mers. În urma accidentului rutier, a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorului auto. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

O tamponare în lanț a avut loc și pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu. În urma unui accident rutier produs între trei autotrisme, o persoană a fost rănită.

Copil lovit de MAȘINĂ în Valu lui Traian

Cadrele medicale au fost solicitate să intervină în urma unui accident rutier în localitatea constănțeană Valu lui Traian. Un copil a fost lovit de un autoturism, pe strada Haltei, din localitate. O femeie de 57 de ani a condus un autoturism pe strada Haltei din localitatea Valu lui Traian, dinspre DN3 către C.F.R., iar în dreptul unui imobil a surprins și accidentat ușor o minoră de 5 ani, care, fiind nesupravegheată, s-ar fi angajat în traversarea străzii prin loc nepermis. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

Accident cu 5 victime pe DN2A

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină sâmbătă, 10 octombrie, la ieșire din localitatea Ghindărești spre Hârșova. Două autoturisme, conduse de doi bărbați, de 29 de ani, respectiv 64 de ani, au intrat în coliziune pe DN2A, între Hârșova și Stupina. În urma impactului, ambele autoturisme au părăsit partea carosabilă, unul către stânga sensului de mers, unde a intrat într-un șanț de colectare a apei, iar celălalt către dreapta, pe câmp. S-au alertat și direcționat către locul accidentului două echipaje tip B2 de la SAJ și un echipaj PA de la SMURD. La locul accidentului au fost găsite 5 victime: o victimă de sex masculin, în vârstă de 21 de ani, cu traumatism la genunchiul stâng și echimoză obraz, un bărbat de 27 de ani cu traumatism la membrul inferior stâng și membruL superior drept, un bărbat de 49 de ani cu traumatism cranio-cerebral, un bărbat de 41 de ani cu traumatism costal și o femeie de 21 de ani ce prezenta traumatism costal.

Un bărbat a virat peste marcajul dublu continuu

Un bărbat, în vârstă de 74 de ani, a condus, joi 8 octombrie a.c., în jurul orei 16.00, un autoturism pe DN 2A (prima bandă ), dinspre Mihail Kogălniceanu către Ovidiu, iar la un moment dat ar fi efectuat manevra de întoarcere peste marcajul dublu continuu, intrând în coliziune cu un autoturism care se deplasa în aceeași direcție de mers (a doua bandă). În urma impactului, ambele autoturisme au părăsit partea carosabilă, cel de-al doilea răsturnându-se. În urma accidentului rutier, a rezultat vătămarea corporală ușoară a 4 persoane, toate din al doilea autoturism (conducătorul auto și 3 pasageri). În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

Un motociclist a fost rănit

Un bărbat de 41 de ani a condus un autoturism pe strada Frunzelor din orașul Năvodari și, ajungând la intersecție cu strada Rândunelelor, nu a acordat prioritate, astfel că a intrat în coliziune cu o motocicletă, condusă de un bărbat de 52 de ani. În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a motociclistului. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

Diana MAXIMIUC