Andrei Ignat, analist politic: vor să politizeze și prefecții, sunt interesați numai de funcții.

Andrei Ignat, invitatul de astăzi al emisiunii Știrea Zilei cu Doina Grosu discută despre Mica Unire, sărbătorită pe 24 ianuarie, când s-au strâns la Iași români din toate colțurile țării, inclusiv de peste Prut.

Întrebat dacă mai sunt astăzi tinerii educați în spiritul patriotismului, invitatul a susținut faptul că în Iași ar exista „două Românii”, una a tinerilor care se dorește a fi mare și una a „politicienilor obtuzi” care „exact la aceeași oră se băteau cu iaurt în Piața Unirii din Iași”. „Este impresionantă această demonstrație de forță a tinerilor din toată țara și mândria cu care s-au prezentat în straie naționale și vorbele frumoase spuse din inimă și nu citite de pe un bilețel la un microfon”.

AUR nu va vota în Parlament inițiativa PSD de a da la fier vechi calea ferată Câmpina – Telega

„Mă mir că mai avem încă societăți naționale care mai dețin terenuri în proprietate. România a fost jefuită în mai multe valuri. Primul jaf asupra României s-a produs odată cu plecarea oamenilor pregătiți din țară. Asta consider cea mai mare pierdere pentru România. Patru milioane de români care pregătiți profesional și spiritual în țară lucrează în străinătate. Au dispărut marile combinate, să spunem parte din ele poate că nu erau profitabile pentru noi, dar asta nu înseamnă că nu se puteau face și trebuiau distruse. Mai nou văd că politicienii și-au pus ochii pe ce a mai rămas: pe pământurile CFR-ului și ale armatei. În ceea ce privește CFR-ul care a fost dus ușor, ușor într-o stare de faliment, se găsesc motivații să se distrugă”, a declarat Andrei Ignat cu privire la decizia luată de AUR.

Ediția din data de 28 ianuarie 2021 a emisiunii Știrea Zilei cu Doina Grosu o puteți accesa aici.

Sursă text: 60m.RO

Sursă foto: 60m.RO