A murit la doar 34 de ani, deși nu avea nici o altă afecțiune. Nu purta mască

Situația epidemioligică din întreaga lume se complică.

Apar forme noi ale virusului cu mutații genetice ce sunt deja rezistente la antibioticele deja existente.

Vârsta de infectare și manifestare a scăzut foarte mult, iar relaxarea oamenilor pe acest subiect duce la apariția unui nou val de infectare ce pare cu mult mai grav decât cel precedent.

România a reușit până la acest moment să țină sub control acest fenomen, însă numărul de persoane infectate crește exponențial și automat crește și numărul de victime.

Vasile I. era un orășean puternic de doar 34 de ani din Râmnicul Vâlcea. Se simțea în forță, nu purta mască, nu credea în existența virusului, de cele mai multe ori vorbea prietenilor despre el ca despre o banală gripă: „Iei un nurofen și trece, mor cei care sunt deja bolnavi sau nu se tratează deloc și apar complicații”.

Acesta a fost mesajul până la momentul în care a început să nu se mai simtă bine, să respire greu, să transpire mult și să aibă puțină febră. Lucrurile nu păreau grave, așa că nu a anunțat pe nimeni, nu a ajuns la spital: nimic care să nu treacă cu un ceai fierbinte.

În doar câteva zile abia putea să mai respire, a chemat salvarea și apoi a ajuns la spital. În două zile Vasile a părăsit lumea aceasta. Avea doar 34 de ani împliniți acum vreo trei luni.

Prietenii au rămas șocați: mergea la sală, era puternic, cu doar câteva zile înainte îl văzuseră la muncă, totul părea în regulă. Vestea dispariției i-a șocat, nu le vine să crească că acesta nu mai este, totul pare a fi un vis urât. Mai ieri se salutau în scara de bloc.

A început și ancheta epedimiologică. Timp de câteva zile Vasile s-a plimbat prin oraș și împreună cu el și virusul. A fost și la muncă o perioadă. Situația se complică deja. Familia se află la moment în carantină iar unul dintre frați și tatăl au ajuns și ei internați.