A fugit de poliție și s-a oprit cu mașina într-un gard – GAZETA de SUD

A fugit de poliție și s-a oprit cu mașina într-un gard. S-a întâmplat în orașul Dăbuleni, din județul Dolj. Șoferul era băut și nu deținea permis de conducere.

Potrivit IPJ Dolj, sâmbătă polițiști din cadrul Poliției Orașului Dăbuleni, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Mircea cel Bătrân din localitate, au observat un autoturism care la vederea autospecialei de polițe a mărit viteza de deplasare.

Polițiștii au pornit în urmărirea autoturismului cu semnalele luminoase și acustice ale autospecialei în funcțiune. Urmărirea s-a finalizat pe aceeași stradă, unde autoturismul s-a oprit ca urmare a impactului cu gardul unui imobil.

Polițiștii au identificat conducătorul autoturismului în persoana unui tânăr de 20 de ani, din Bechet. Cel în cauză a fost testat de polițiști cu aparatul alcooltest care a indicat o concentrație de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

A fugit de poliție. Șoferul băut nu avea permis

În urma verificărilor efectuate de polițiști s-a stabilit că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Totodată, polițiștii au stabilit faptul că plăcuțele cu numerele de inmatriculare montate pe autoturismul condus de tânărul în cauză, aparțin unei autoutilitate al cărei proprietar este un bărbat de 39 de ani, din comuna Ostroveni. În urma evenimentului rutier au rezultat doar pagube materiale.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul cu număr de înmatriculare fals, fără permis și sub influența băuturilor alcoolice.

La volan, băut și fără permis

În noaptea de 10/11 octombrie, polițiști din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Rast au oprit pentru control un tânăr de 20 de ani, din Bistreț, care conducea un autoturism pe strada Victoriei, din localitate deși nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Cel în cauză a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o concentrație de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital, unde a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis și refuzul de recoltare a de probelor biologice în vederea stabilitii alcoolemiei.