Haos în Capitală: metroul intră în grevă generală. Când s-ar putea declanșa aceasta?

Grevă la metrou. Contractul Colectiv de Muncă de la Metrorex a expirat la data de 1 octombrie, negocierile pentru noul document au tot eșuat, iar liderul de sindicat de la Metrorex amenință cu greva generală.

Grevă generală la metrou

Sindicaliștii au anunțat că vor intra în grevă în două săptămâni dacă nu vor ajunge la o înțelegere.Liderul de sindicat de la Metrorex a declarat că a trimis, încă de la data de 31 iulie, o adresă către Metrorex, astfel încât să înceapă negocierile, dar conducerea nu și-a făcut timp.

„M-am întâlnit la Comisia de negociere a administrației Metrorex, condusă de doamna director general Mariana Miclăuș. Legea prevede că, în fiecare an, cu 60 de zile înainte de expirarea Contractului Colectiv de Muncă la nivel de societate se poate demara negocierea. USLM, în data de 31 iulie, a trimis o adresă către Metrorex să demarăm negocierile. Din păcate, la Metrorex nu s-a găsit timp. Am fost convocați începând cu 4 septembrie. S-au pierdut 35 de zile, perioadă în care se putea negocia”, a declarat Marian Artimon.

Metroul s-ar putea opri până la ora 16.00

„Vom trece la lupta sindicală, care prevede pichetări, mitinguri și, dacă nu ne înțelegem, facem greva de avertisment și greva propriu-zisă. Avem dreptul să facem o grevă, dar să lăsăm o treime din activitate. Vom închide la 04:00 dimineața, și vom deschide la orele 16:00”, a spus el.

El a reamintit că ultima grevă la metrou a avut loc în 2009, iar ce s-a întâmplat în 2021, când s-a oprit circulația, ar fi fost „o întrerupere voluntară a lucrului”. Acesta a spus că de data aceasta nu vor mai renunța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *