Încă un proces câștigat de AUR. Și la Brăila judecătorii au decis că AUR va participa la alegeri

AUR a câștigat încă un proces. Tribunalul Brăila a hotărât că AUR va participa la alegerile parlamentare întrucât candidaturile sunt valide, listele fiind semnate conform statutului partidului, de către președintele George Simion. Contestațiile înaintate de reclamanți au fost respinse ca nefondate.

Precizăm că, în contestațiile depuse, cei doi reclamanți au argumentat că propunerile de candidaturi ale AUR nu au fost semnate de conducerea completă a partidului, așa cum prevede Legea nr. 208/2015 și statutul formațiunii politice. Concret, aceștia au invocat lipsa semnăturii președintelui Consiliului Național de Conducere (CNC) al AUR, Claudiu Richard Târziu, afirmând că, în lipsa acestei semnături, listele nu ar fi valabile.

Tribunalul a constatat că propunerile de candidaturi au fost semnate de George Nicolae Simion, președintele AUR, care este împuternicit să reprezinte partidul în relațiile cu autoritățile electorale. De asemenea, instanța a subliniat că, deși statutul AUR prevede că anumite documente trebuie semnate și de președintele CNC, acest aspect nu afectează legalitatea semnăturii președintelui partidului pe listele de candidaturi.

„Se constată că atât listele de candidaturi pentru Senat, cât și listele de candidaturi pentru Camera Deputaților au fost semnate de președintele partidului pârât, nefiind necesară, potrivit celor mai sus reținute semnătura niciunei alte persoane, astfel încât tribunalul reține că dispozițiile legale au fost respectate”, se arată în decizia Tribunalului Brăila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *