În prag de sărbători, angajații fabricii de zahăr din Buzău, orașul premierului Ciolacu, primesc un „cadou de Crăciun” nefericit: concedierea colectivă

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) a anunțat că începând cu data de 10 decembrie 2025, 55 de salariaţi ai companiei Agrana România, din cadrul fabricii de zahăr Buzău, vor fi concediați.

Oamenii din orașul premierului Marcel Ciolacu se simt abandonați. Mulți au început să plângă la aflarea veștii că vor fi concediați în pragul sărbătorilor de iarnă și nu vor avea ce pune pe masă copiilor. România a pierdut aproape toată capacitatea de producție a zăhărului din cauza guvernărilor corupte PSD-PNL, care au permis un asasinat economic asupra acestui sector vital pentru economia românească.

La doar câteva luni de când producătorul de zahăr din Buzău a anunțat că oprește procesul de rafinare, încep și concedierile colective. Producătorul austriac a notificat Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Buzău, anunțând că s-a ajuns la un acord cu sindicaliștii, iar din decembrie vor pleca acasă peste 50 de persoane. Vor fi respectate regulile privind concedierea colectivă, astfel că buzoienii care își vor pierde locurile de muncă vor primi salarii compensatorii, în funcție de vechime.

“Astăzi am primit de la dânșii o înștiințare că începând cu 10 decembrie 55 de salariați vor fi afectați de măsura concedierii, dintr-un număr de aproximativ 350 cât înseamnă tot grupul Agrana. Aceste persoane care vor fi concediate vor primi plăți compensatorii, respectiv 6 salarii brute individuale pentru o vechime între 1-10 ani, 9 salarii pentru o vechime între 10 și 15 ani, 12 salarii pentru vechime 15-20 de ani și pentru peste 20 de ani, 15 salarii brute individuale”, a declarat, pentru Șansa News.ro, Ionel Tociu, directorul AJOFM Buzău.

Persoanele concediate sunt calificate, așa că unii dintre angajați care pleacă acasă deja au fost racolați de alți angajatori care au nevoie de meseriași. Este vorba de persoane care au meserii ca electrician de întreținere, inginer automatist, lăcătuș mecanic sau chiar manager.

Totuși, deși linia de rafinare va fi închisă, asta nu înseamnă că se închide fabrica. Aceasta va funcționa în continuare, subliniază directorul AJOFM Buzău, Ionel Tociu:

”În niciun caz Agrana Buzău nu se va închide. Nu va fi desființată, nu va fi mutată sau relocată. Discutăm de concedierea a 55 de persoane în decembrie pe linia de prelucrare primară. Atât!”, a precizat Tociu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *