Urmatoarele luni vor fi decisive”. Avertismentul lui Zelenski pentru aliații occidentali

Următoarele luni vor fi „decisive” în războiul declanșat de Rusia împotriva Ucrainei, a declarat președintele Volodimir Zelenski, luni, la începutul vizitei sale de aproape o săptămână în SUA.

În cadrul unui discurs ținut la ceremonia de decernare a premiilor Academiei Americane de Realizări din Washington, Zelenski a îndemnat aliații Ucrainei să acționeze mai rapid și să „definitiveze rezultatul (războiului)”, potrivit Kyiv Independent.

„Nu avem prea mult timp”, a spus el, adăugând: „Următoarele luni vor fi decisive. În fața noastră, în acest război — războiul Rusiei împotriva Ucrainei și împotriva tuturor, pentru că acesta este războiul Rusiei împotriva libertății în sine — suntem presați de timp să definim rezultatul.

„Și trebuie să-l definim. Nu Rusia, nu aliații lor sângeroși. Trebuie să fim mai rapizi. Nu trebuie să pierdem următoarele luni în război, astfel încât să nu pierdem următoarele decenii.”

Declarațiile lui Zelenski au venit la începutul călătoriei sale în SUA, unde își va prezenta „planul de victorie” președintelui american Joe Biden, precum și candidaților prezidențiali Donald Trump și Kamala Harris și membrilor Congresului.

El va participa, de asemenea, la Adunarea Generală a ONU la New York și se va întâlni cu alți lideri mondiali.

Zelenski își va prezenta „planul de victorie” în timp ce Ucraina deține teritorii în regiunea Kursk din Rusia, deși Moscova continuă să împingă pe mai multe fronturi în estul Ucrainei.

Liderul ucrainean a spus că planul a fost conceput pentru a pune capăt războiului cu sprijinul partenerilor internaționali, fără a se baza pe cooperarea Rusiei. Totuși, nu a specificat cum va realiza acest lucru.

„Aceasta trebuie să fie realizarea noastră comună — victoria pentru libertate, fără compromisuri în detrimentul libertății”, a spus președintele.

La ceremonia de decernare a premiilor, Zelenski a primit Premiul Placa de Aur, în recunoașterea contribuțiilor sale la dezvoltarea umană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *