Rusia respinge din fașă ‘planul pentru victorie’ al lui Zelenski: O stratagemă pentru a menţine Occidentul de partea sa

Rusia a respins vineri „planul pentru victorie” elaborat de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, calificându-l drept o stratagemă pentru a menţine Occidentul de partea sa, şi a declarat că acesta nu are nimic de-a face cu căutarea unei soluţii diplomatice sau politice pentru a pune capăt războiului, relatează Reuters, conform AGERPRES.

Zelenski a anunţat miercuri că planul său de pace, ale cărui detalii complete nu le-a dezvăluit încă, a fost finalizat după mai multe consultări, urmând să-l prezinte săptămâna viitoare preşedintelui SUA, Joe Biden, după care se va exprima marţi în cadrul reuniunii Consiliului de Securitate al ONU.

Volodimir Zelenski a declarat că iniţiativa sa este menită să creeze condiţii acceptabile pentru Ucraina, care se confruntă de doi ani şi jumătate cu o invazie declanşată de Rusia.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că planul lui Zelenski pare o stratagemă interesată a liderului ucrainean, pe care Moscova îl acuză că încearcă să atragă Occidentul într-un război în toată regula împotriva Rusiei.

„Singurul obiectiv este de a forja sau de a preveni prăbuşirea coaliţiei antiruse şi, desigur, acest lucru nu are nimic de-a face cu sarcina de a găsi o soluţionare politică şi diplomatică a situaţiei din jurul Ucrainei”, a declarat Zaharova.

În conferinţa sa de presă, Maria Zaharova a reiterat punctul de vedere al Moscovei potrivit căruia Occidentul ar trebui să înceteze să finanţeze şi să furnizeze arme Kievului, adăugând că orice iniţiativă care se presupune că ar avea ca scop să se ajungă la o reglementare paşnică ce nu include Rusia este inutilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *