România se dotează cu rachete americane AIM-120 AMRAAM. La ce sumă colosală se ridică achiziția

Statele Unite ale Americii au autorizat vânzarea de rachete AIM-120 AMRAAM către România pentru a asigura Forțelor Aeriene Române capabilități aer-aer avansate. România va plăti pentru aceste rachete în jur de 180 de milioane de dolari, cu posibilitatea de a cumpăra rachete suplimentare în viitor.

„Această vânzare contribuie la efortul de modernizare a Forțelor Aeriene Române, rachetele AIM-120 fiind compatibile cu avioanele F-16 ale României, dar și cu alte aeronave NATO și americane, inclusiv avioanele F-35.

Ambasadorul SUA în România Kathleen Kavalec a felicitat România pentru această achiziție importantă, despre care a menționat că va crește substanțial capacitatea Forțelor Aeriene Române de a apăra teritoriul României și de a contribui la pacea și stabilitatea în regiune”, se arată în comunicatul de presă al Ambasadei SUA la București.

Făcând referire la vizita efectuată de curând la Baza 86 Aeriană de la Borcea, Kathleen Kavalec a spus: „Am fost cu adevărat impresionată să văd avioanele F-16 românești în acțiune. Această achiziție demonstrează angajamentul ferm al guvernului român pentru securitate și apărare.”