Profil de candidat: Gaman Claudiu și viziunea sa pentru județul Neamț

Gaman Claudiu reprezintă un exemplu de dedicare profesională, acum candidând pentru un loc în Consiliul Județean Neamț sub sigla Alianței pentru Unirea Românilor (AUR). Cu o carieră impresionantă în domeniul situațiilor de urgență, col.(r) Gaman aduce în politică o experiență vastă și o abordare pragmatică, orientată spre rezultate.

Educația sa robustă include absolvirea Facultatii de pompieri din cadrul Academiei „Alexandru Ioan Cuza” din București, specializarea în instalații pentru construcții, urmată de studii economice la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică – Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, și un doctorat în geografie la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași, cu teza ,,Hazarde naturale generatoare de situații de urgență în arealul Văii Bistriței, între comuna Borca și Barajul Izvorul Muntelui (județul Neamț)”.


Studiile universitare au fost urmate de 2 mastere, respectiv Management Public la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică și un master în Siguranța la incendii a construcțiilor la Facultatea de Construcții și Instalații din cadrul Universitații Tehnice ,,Gheorghe Asachi” Iași.
Aceste studii i-au permis să dezvolte competențe avansate în managementul situațiilor de urgență, precum și în domeniile de inginerie și administrare publică.

Gaman Claudiu are o experiență profesională diversă și impresionantă

Experiența sa profesională (25 ani) este la fel de diversă și impresionantă. A ocupat funcții de conducere la Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Petrodava” al Județului Neamț, unde a coordonat activitatea de comunicații si tehnologia informației, logistică și achizițiile publice, a planificat și organizat misiunile de prevenire și intervenție în situații de criză la nivelul județului Neamț. De asemenea, începând cu anul 2021 a fost activ în mediul de afaceri, în calitate de administrator al propriului său business, de consultanță in domeniul securitate la incendii, protecție civila, protecția mediului si management de proiecte. În prezent este și Președintele Organizației Oamenilor de afaceri AUR Neamț.

Pensionarea sa înaintea vârstei de 60 de ani a fost justificată de condițiile speciale de muncă, care au inclus expunerea la pericole pe timpul intervențiilor (incendii, calamități naturale etc.) și restricții severe asupra activităților personale. Conform Legii 223/2015 privind pensiile militare de stat, col. (r) Gaman Claudiu beneficiază de o pensie de serviciu (nu pensie speciala) datorită acestor condiții, evidențiind sacrificiile personale făcute în slujba securității publice.

Gaman Claudiu se distinge printr-un angajament ferm față de dezvoltarea județului Neamț

În arena politică, Gaman Claudiu se distinge printr-un angajament ferm față de dezvoltarea județului Neamț, cu o platformă electorală ce accentuează îmbunătățirea serviciilor publice, infrastructura și sprijinul pentru mediul de afaceri. Candidatura sa este sprijinită de o viziune clară pentru viitor, bazată pe valorile de integritate, profesionalism și dedicare pe care le-a promovat de-a lungul întregii sale cariere.

Candidatul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) la Consiliul Județean Neamț își motivează decizia de a intra în politică prin dorința de a contribui activ la dezvoltarea comunității locale și naționale. Gaman Claudiu pune accent pe trei considerente principale care îi ghidează demersul:

Primul și cel mai personal dintre acestea este iubirea pentru țară, un sentiment consolidat și prin jurământul depus. Acest angajament față de patrie continuă să îl inspire și în noua sa carieră politică.

Al doilea considerent este legat de expertiza sa profesională. Col. (r) Gaman Claudiu a gestionat situații de urgență la nivelul județului Neamț și a cooperat eficient cu toate nivelurile instituționale pentru prevenirea acestora. Experiența acumulată în administrația publică și capacitatea de a răspunde prompt și eficient în situații critice sunt aspecte pe care dorește să le transfere în arena politică, pentru a contribui la îmbunătățirea sistemului de management al situațiilor de urgenta la nivel județean și național.

Cel de-al treilea pilon pe care Claudiu își bazează candidatura este setul de valori fundamentale care îi ghidează comportamentul în toate sferele vieții: integritatea, profesionalismul, respectul, responsabilitatea, devotamentul și echilibrul. Aceste principii, regăsite și în Codul de etică și Integritate al Alianței pentru Unirea Românilor, formează fundamentul pe care își propune să construiască o carieră politică orientată spre serviciul public eficient și etic.

Astfel, col. Gaman Claudiu nu doar că aduce o bogată experiență profesională și academică în Consiliul Județean Neamț, dar și o viziune îndrăzneață și practică pentru viitorul regiunii, pledând pentru un consiliu județean responsabil, transparent și eficient.