A murit actorul englez Ben Cross

Actorul englez Ben Cross, cunoscut pentru rolul din ”Chariots of Fire“, a murit la vârsta de 72 de ani, a anunţat reprezentantul lui, care a precizat că decesul a fost neaşteptat, după o scurtă perioadă în care a fost bolnav, informează The Guardian.

Cross a încetat din viață în Viena, unde încheiase recent filmările pentru filmul horror ”The Devil’s Light”

Actorul va putea fi văzut în rol principal și într-un alt film postum, drama romantică ”Last Letter From Your Lover“.

Născut Harry Bernard Cross, în Londra, într-o familie catolică, el a urmat cursurile Royal Academy of Dramatic Arts (Rada). După câteva roluri în teatru, a debutat în film în 1977, cu un rol secundar în ”A Bridge Too Far”, în care au mai jucat Sean Connery şi Michael Caine.

În acelaşi an a devenit membru al Royal Shakespeare Company, înainte de a deveni cunoscut pentru rolul Billy Flynn din versiunea din 1978 a spectacolului „Chicago“.

A obţinut rolul principal în ”Chariots Of Fire” (1981), regizat de Hugh Hudson, lung-metraj premiat cu patru trofee Oscar, inclusiv cel pentru cel mai bun film.

Cross a jucat rolul atletului Harold Abrahams în filmul bazat pe povestea adevărată a doi alergători britanici la Jocurile Olimpice din 1924.

El a mai jucat, între alte filme de referință, în ”First Knight” (1995), ”Nuremberg: Nazis on Trial” (2006), ”Star Trek” (2009) şi ”Banshee” (2013), scrie 3dots.ro.