Deputații vor să mănânce mult și ieftin: Cât sunt dispuși să plătească pentru un prânz cu două feluri și desert
Camera Deputaților a scos la licitație un contract pentru concesionarea cantinei și bufetelor instituției. Documentul prevede meniurile ce vor fi servite, precum și prețurile maxime la care acestea trebuie vândute.
Deputații vor să mănânce bine și ieftin, iar pentru asta au scos la licitație în SICAP un contract cu o valoare maximă de 21 milioane lei de concesionare pe doi ani a cantinei și bufetelor instituției.
Contractul prevede posibilitatea de extindere pe încă un an, iar redevența se va plăti lunar. Venitul viitorului concesionar se calculează după plata tuturor cheltuielilor și a redevenței către deputați, relatează economedia.ro.
„Camera Deputaților va concesiona serviciile de alimentație publică în cadrul Salonului Brâncovenesc și a unor bufete, cu scopul de a asigura pregătirea și servirea hranei pentru deputați, personalul din serviciile Camerei Deputaților, ziariști acreditați la Camera Deputaților și pentru alți participanți la lucrările în plen și în comisii ale Camerei Deputaților, precum și pentru acțiunile de protocol ale acesteia.
Activitatea se va desfășura la Restaurantul Salon Brâncovenesc (nivel S1) și la nivelul bufetelor situate la nivel 1M, 2 și 3 și presupune servicii de pregătire și servire a mesei pentru salariați și alte categorii de persoane din Palatul Parlamentului (mic dejun, dejun, cină festivă, mese oficiale, dineuri, cocktail-uri etc.), iar ocazional pot fi solicitate servicii de catering la evenimentele desfășurate în spațiile aparținând Camerei Deputaților (seminarii, simpozioane, reuniuni, conferințe, etc.)”, se arată în descrierea intenției de achiziție.
Deputații vor ca noul concesionar să asigure servirea mesei de luni până joi inclusiv, între orele 11:00 și 16:00 și vineri, între 11:00 și 14:00, pentru un grup-țintă de circa 2.000 de persoane, angajați din Camera Deputaților sau vizitatori, și să poată extinde, la cerere, acest program, în caz că există solicitări pentru simpozioane, cocktailuri și alte evenimente de acest tip.
Cele trei bufete trebuie să pregătească zilnic și să prezinte listele cu prețurile și gramajele pentru băuturi, sendvișuri, cafea, ceai.
La cantină, deputații sunt mai pretențioși, așa că au precizat clar felurile de mâncare și gramajele, dar și un preț maxim de 24 de lei pentru un meniu cu două feluri și desert:
1) două variante de meniuri economice (cu maxim două repetări pe săptămână), la prețul de maxim 20 lei cu TVA/meniu care vor cuprinde fel principal + garnitură;
2) două variante de meniu office compuse din două feluri de mâncare (felul 1 + felul 2) + desert, la un preț maxim de 24 lei cu TVA/meniu:
a) felul 1 (min. 350 ml): supe, ciorbe, borșuri, aperitive calde și altele asemenea;
b) felul 2: fripturi/șnițele (min. 120 gr.), mâncăruri scăzute (min. 150 gr.) împreună cu garnituri (min. 200 gr.) și salate (min. 120 gr.) și altele asemenea + chiflă/pâine (min. 30 gr.);
c) desert (min. 100 gr.): fruct, prăjitură, înghețată, etc.
3) un meniu vegetarian/vegan;
4) un meniu diversificat care să includă și alte feluri de mâncare și desert, altele decât cele din meniurile prezentate mai sus.
Ofertele vor fi analizate în 29 mai, iar departajarea se va face în funcție de cea mai mare redevență lunară pe care operatorul interesat să opereze cantinele și bufetele o întorc Camerei și de investiția cea mai ridicată pe care operatorul o va face la fața locului.