Comunicat de presă – deputat Cristina Iurişniţi (USR)

Nr afisări

buton playbuton pause

Modifică dimensiunea fontului:

Stop evaluărilor discreţionare pentru gradaţiile de merit din învăţământ!

Doamna deputat Cristina Iurişniţi (USR) a solicitat o poziţie publică din partea Ministerului Educaţiei şi Cercetării cu privire la modul de evaluare din cadrul procedurii de acordare a gradaţiei de merit profesorilor.

Evaluarea anuală şi acordarea gradaţiei de merit reprezintă mecanisme eficiente care, pe de-o parte stimulează performanţa şi creşterea calităţii actului didactic, iar, pe de altă parte, reprezintă un instrument de evaluare care are rolul de a semnala eventualele aspecte care trebuie îmbunătăţite.

Am primit solicitări şi petiţii din partea colegilor profesori care mi-au semnalat faptul că aceste evaluări sunt netransparente şi subiective. Punctajele, de cele mai multe ori, erau acordate nejustificat, iar deciziile evaluatorilor erau dificil de contestat. Dacă ne dorim evaluări corecte care să stimuleze meritocraţia şi performanţa, atunci Ministerul Educaţiei trebuie să ia măsuri urgente! – Cristina Iurişniţi, deputat USR.

Doar în ultimele zile, cazul profesorului Vălean din Bistriţa a ajuns în atenţia opiniei publice ; acesta a contestat punctajul obţinut în cadrul evaluării privind gradaţia de merit suspectându-l de rea-credinţă pe inspectorul de specialitate.

Cristina Iurişniţi a propus Ministerului, ca evaluările cu privire la gradaţiile de merit să se realizeze pe modelul examenelor naţionale: corectarea în judeţe diferite ar putea reprezenta un prim pas pentru onestitate şi obiectivism!

Într-o discuţie cu Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, am căzut de acord că soluţia evaluărilor inter-judeţene ar putea fi un prim pas pentru a combate abuzurile evaluatorilor. Aşadar, aştept un răspuns oficial din partea Ministerului! Trebuie să spunem lucrurilor pe nume şi trebuie să luptăm mai mult pentru drepturile şi interesele legitime ale profesorilor, pentru corectitudine şi pentru onestitate! – Cristina Iurişniţi, deputat USR.

Cristina Iurişniţi


Deputat USR


18 august 2020

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – [email protected].

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.